Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čím se bránit proti zbrani ?

   Asi jako většina lidí, která má hlavu nejen na čepici a nějaké to dítě doma pokládám si řadu otázek spojených s děním zejména v Evropě v posledním kvartále.Páteční zločin ve Francii mé otázky vůči sobě sama jen přiostřil.

      Pročítám si  denní tisk, servery a v neposledním kole i stránky politických stran, které mají vliv na dění v naší zemi, který jim byl dán lidem jejich volbou. A jsem rozčarován tím co si čtu. Kníže sděluje, že pozadí útoku je na sídlištích ve Francii- to je v Chánově taky, Sobotka sděluje, že nemá indicie, že by nám hrozilo akutní riziko - asi myslí jeho vlastní rodinu, protože má ochranku. Hodný pan Fiala nám udělal takovou studentskou esej co a jak.Lidovci se na svém webu chlubí jak už ve čtvrtek navýšili rozpočet na obranu. No z toho, jak to v naší zemí  chodí, budou mít stejně největší radost chlapci z ANO, kdy ten nejvyšší sděluje jak už od útoku na ten francouzský Dikobraz to všechno ví nejlíp.Komunisti mají jako hlavní zprávu výstavu ve sněmovně - Seznámení s čínskou kulturou, takže asi ještě nedostali befel z Moskvy co k situaci v česku sdělit. Okamuru ani nehledám, protože ani nevím jak se ta strana jmenuje a kolik jich je.

          Jsem smutný z toho, že nikdo nemá žádné řešení, které by lidem dalo naději, že až z těch "sídlišť " vyrazí a Sobotka to zjistí a Babiš bude dodávat Stropnickému flinty bez výběrového řízená - je přece válka, naději - že to přežijí.

          Nejsem negativista, ale něco jsem přečetl, něco jsem zažil a o věcech a možných činech mám představu. Jelikož nelžu a nekradu, tak jsem zjistil, že nejsem ani potenciálním politikem, protože neznám ni jednoho, který by se měl po sezení v lavicích u Vltavy hůř než, když tam šel. Vyjímám pro tento případ Vláďu Mišíka, kdyby to náhodou četl a byť se s ním osobně neznám, dobře by mi nebylo.

          Takže pro mne řešením, kterému by národ rozuměl mám. Vychází z logiky, že když na mne někdo bude střílet, nebo mi bude držet u krku kudlu těžko přesvědčím tím, že budu mít plné kalhoty ( ne obrazně) či se budu modlit ( to bych ho asi ponoukl) nebo snad bych ho prosil v jeho rodné řeči ať to nedělá. Tedy řeč zbraně má odpověď jen jednu - zbraň. Dostávám se k meritu věci. Pokud mám zbraň musím ji umět ovládat. No můžu si zažádat o zbrojní pas a věřit, že když dorazí budu dost odvážný, abych střelil první. Jistě vnímáte, že jedinec je málo.

          Řešením, které bych očekával je sdělení poslanecké sněmovny, že se obnovují povinné odvody branců a s tím hned v jednom balíku znovuzavedení základní vojenské služby. Já bych se v době, kdy celá Evropa řeší rovnost pohlaví nebál ani varianty pro ženský. Půlrok povinného vojenského výcviku mládeže v plnoletosti pro život nachystá jistě líp než pobyt na pracáku nebo fiktivní studium co to jde a to i kdyby se nic v Evropě nedělo. To je ale na jiný článek, protože ono se "děje". Radikální muslimové nám - z jejich pohledu bezvěrcům - válku už vyhlásili. A u nich je to válka s velkým V, takže žádný "hvězdný" války,ale pěkně face to face a kdo z koho. A na to se myslím  těch našich 20tis profesionálů nemůže cítit, že by to zvládli. Jen tak na okraj, měli jsme zde 82 okresů a prostým dělením se dostáváme na číslo 243 na okres. To je snad dostatečný argument k zamyšlení.

          Na možné argumenty, že se to nedá zvládnout a jak na to má taky radu.Ti, kteří s těma vykukama mají zkušenost největší jsou Izraelci, kterých je bezmála stejně jako nás a myslím si, že jejich vědomí pomoci, kterou jsme jim poskytli ihned po válce, když si zakládali stát je takové, že by nám poradili. Jo a holky tam chodí na vojnu taky. Kde vzít peníze mám radu taky. Zřekněme se všech těch pitomostí v podobě aquaparků, revitalizací všeho a ničeho, hotelů tam , kde nikdo nejezdí a dalších zbytečností s dotací EU a navrhněme v Bruselu, že je potřeba zaplatit hlavně to, aby jsme zde byli,protože fyzický hlad a touha po penězích je hnacím motorem , o kterém se nám myslím zatím ano nezdá.A když tu nebudem, tak ani na ty bazény nepujdem.

          Nejsem militarista, ale myslím si, že pokud "vítá" na pražském hlavním nádraží lidi vycházející z vlaku náctiletá dívka s nápisem nabídky pomoci je to krapet jiné, než kdyby tam stál voják v plné polní. Když nic jiného, tak by to mělo ten efekt, že člověk , kterému to nemyslí " po našem" zpozorní a "potáhne" jinam.Pravdoláskařům bych tady připomněl Mnichov a těm, pro které je to sprosté slovo, tak stačí hlasování o kvotách uprchlíků před cirka měsícem. Přeloženo - 10 mil lidí v naší zemi se o svou bezpečnost bude muset vždy v budoucnu postarat samo. A že jsme na ráně je z mapy Evropy zřejmé.

          Takže závěrem odpověď na otázku v úvodu

Čím se bránit proti zbrani? Mám odpověď - No zbraní a sami.

Autor: Oto Kaděrka | pondělí 16.11.2015 20:43 | karma článku: 27,08 | přečteno: 685x
  • Další články autora

Oto Kaděrka

Kapitalismus napříště již jen v učebnicích

Jsem ročník 1963 a jsem rád, že mi bylo dáno zažít in natura co jsem se ve školách učil, že je špatné – tedy kapitalismus a že jsem v něm mohl prožít převážnou část svého produktivního života - žít.

9.4.2024 v 9:53 | Karma: 30,98 | Přečteno: 900x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kaderka a Pelta je jako káva a melta

Kdo alespoň trochu sleduje dění ve sportu tak jistě zaznamenal stávající problém předsedy tenisového svazu ve věci nakládání se státní dotací.

8.3.2024 v 13:54 | Karma: 28,22 | Přečteno: 1943x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Zaostřeno jen na důchodce a zaměstnavatele

Tak mi to připadá, že bez důchodců se tato země nějak nemůže obejít. Ovšem co mi chybí zcela je pochopení podstaty vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec-stát.

7.3.2024 v 10:22 | Karma: 19,50 | Přečteno: 687x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Sucho Bohdana Slámy je to dobrý a nejsou to fámy

Když jsem kupoval lístek na to kino, tak jsem netušil, že si kupuji lístek na něco co mi bude ležet v hlavě a budu se v tom koupat jako Alter Ego celý týden a nejen asi ten.

22.2.2024 v 15:39 | Karma: 12,52 | Přečteno: 462x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kapitalismus je o práci, socialismus je o dotaci

Tím, že jsem někam chodil do fabriky jen tři roky a z toho dva za bolševika a táta mi umřel hned po revoluci o tom dost vím – z osobní zkušenosti. Do vínku jsem dostal jen vzdělání a vychování.

21.2.2024 v 9:04 | Karma: 24,67 | Přečteno: 660x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,47
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik