Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

EET je něco jako nová daň za pravdu

       Já jsem za pravdu a spravedlnost, ale nevím proč bych za ní měl ještě platit. Celá EET je podle mne další "vyfikundace" ne nepodobná Opencard, Kapsch, datové schránky atd. Je to další pověstné "zlaté vejce" pro zainteresované.

             Jsem živnostník od roku 1992 platící daně a jsem pravidelně v hledáčku finančního úřadu, zejména pak, když se někde ozvu :-). Měl jsem za dobu své živnosti dvě hloubkové kontroly všeho, dvě kontroly na DPH vždy křížem s jiným finančním úřadem a taky speciální kontrolu na doložení provedené práce, takže si myslím, že dost zkušeností na to abych si o EET mohl myslet své. Ještě možná je dobré zde napsat, že jen jedna kontrola byla pro finanční úřad positivní. Koupil jsem zaměstnancům dresy na kolo a odpočetl jsem si DPH za což jsem dodatečně zaplatil.

               Já jelikož mám zaměstnance a tedy musím mít kontrolu nad nimi, mám na prodejně systém skladu a jeho kontroly, protože jim všem věřím,ale jen do jisté míry. Jelikož mám konečné množství volného času a nejraději jsem s dcerou,vnoučaty či sedím na kole nebo plácám tenis, tak opravdu nemám čas někde dělat ještě po nocích druhé účetnictví, které by mi přilepšovalo. A tím, že prodávám jízdní kola a věci k nim, tak netrpím jistě tím, že by zákazníci nechtěli ke kupovaným věcem doklady, protože dvouletá záruka se zákona a celoživotní záruka na rámy kol pro prvního majitele, které prodáváme, musí být doloženy dokladem o prodeji, který se dovozci dokládá při reklamaci ,jistě není dobrým prostředím pro nějaké šizení hned při prodeji.

               Přiznávám , že jsem celkem volnomyšlenkář, který ctí pravdu a taky ví, že PRAVDA je to co se nejhůř dokazuje.Tedy mi EET připadá ve své stávající podobě jako promyšlený tah.  Nikoliv však k nápravě šedé ekonomiky,ale k vytvoření prostředí pro zainteresované , kteří ten systém , podotýkám bez výběrového řízení, vyvíjejí a dále pak pro ty , kteří ho budou pro "nás" zabezpečovat. Ono to zabezpečení jedné pokladny bude stát okolo 500,-Kč měsíčně. Násobit 500,- není tak složité, aby si člověk nespočítal  kolik to asi "ponese". Argument, že je to malá částka neobstojí, protože jak se říká " Halíře dělají talíře" tady spíše pětikyla dělají miliardy. Nevím kolik pokladen bude v Olomouci, ale myslím si, že 10.000 jich bude, takže to je bratru 5 mil každý měsíc do systému. Za rok bratru nějakých 60mil. Ostatně stačí se podívat , kdo inzeruje systémy EET a věc je jasná. O2 už si brousí zuby :-).Majitelem O2 je kdo ? Nejbohatší Čech a není to Petr :-)

               Já osobně jsem pro systém EET, ale v podobě té, že kontrolu sebe nebudu platit v nákladu, jak se nám dnes vypráví. Pro mne to není ve své podstatě náklad, ale DAŇ za kontrolu sebe sama. Tedy ať jsou náklady s tou kontrolou daňovým nákladem, jinými slovy ať se tato částka odčítá od daně z příjmu resp. ať je to daň - nazveme ji třeba ZA PRAVDU. Když si čtu všechny ty analýzy co nám to "všem" přinese tak si myslím, že by to neměl být problém.

               Ne "nám" to nic nepřinese, my to jenom zaplatíme, jako zaplatíme všechno to co si všechny strany a ty dnešní vládní just vymyslí. Já i pochybuji, že tak jak pravicové strany hlásají, že to " po volbách" zruší, že to půjde. Ono je to jedno z nejhodnotnějších "zlatých vajec", které se podařilo vymyslet. Je to jako bývala jedna koruna z každé stokoruny ve mzdě za komunistů, která se vkládala do ROH (pro mladší revoluční odborové hnutí) a ať se mladí co neví zeptají doma co to bylo za organizaci a s jakým majetkem.

               EET nevymysleli žádní "hňupi" ale lidé poučení všemi předcházejícími systémy, které jsou tak "začarovány", že nejdou vypovědět či bez majitele "zdrojovéhé kodu" přepracovat ku prospěchu nás všech jak je nám vždy v začátku předkládáno. Poslední  připodobnění , kdo má prospěch ze slunečních elektráren a kdo to platí ?

               Vím, že v tomto systému , kde ruka ruku myje a čím je bohatší a vlivnější tím je sližtější a tedy se musí častěji mýt - penězi, nic nezmůžu. Ale jak se říká i nás na Hané : " Dokud déchám dófám".Tak budu dále snít, že se můžeme mít všichni líp. Je to na Vás...

Autor: Oto Kaděrka | čtvrtek 25.8.2016 12:54 | karma článku: 41,65 | přečteno: 4494x
  • Další články autora

Oto Kaděrka

Kapitalismus napříště již jen v učebnicích

Jsem ročník 1963 a jsem rád, že mi bylo dáno zažít in natura co jsem se ve školách učil, že je špatné – tedy kapitalismus a že jsem v něm mohl prožít převážnou část svého produktivního života - žít.

9.4.2024 v 9:53 | Karma: 30,98 | Přečteno: 900x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kaderka a Pelta je jako káva a melta

Kdo alespoň trochu sleduje dění ve sportu tak jistě zaznamenal stávající problém předsedy tenisového svazu ve věci nakládání se státní dotací.

8.3.2024 v 13:54 | Karma: 28,22 | Přečteno: 1943x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Zaostřeno jen na důchodce a zaměstnavatele

Tak mi to připadá, že bez důchodců se tato země nějak nemůže obejít. Ovšem co mi chybí zcela je pochopení podstaty vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec-stát.

7.3.2024 v 10:22 | Karma: 19,50 | Přečteno: 687x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Sucho Bohdana Slámy je to dobrý a nejsou to fámy

Když jsem kupoval lístek na to kino, tak jsem netušil, že si kupuji lístek na něco co mi bude ležet v hlavě a budu se v tom koupat jako Alter Ego celý týden a nejen asi ten.

22.2.2024 v 15:39 | Karma: 12,52 | Přečteno: 462x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kapitalismus je o práci, socialismus je o dotaci

Tím, že jsem někam chodil do fabriky jen tři roky a z toho dva za bolševika a táta mi umřel hned po revoluci o tom dost vím – z osobní zkušenosti. Do vínku jsem dostal jen vzdělání a vychování.

21.2.2024 v 9:04 | Karma: 24,67 | Přečteno: 660x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  11:08

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

Přítelkyni doma přikryl textilem a zapálil. Muž dostal za vraždu sedmnáct let

25. dubna 2024  9:45,  aktualizováno  11:07

Na sedmnáct let do vězení poslal Krajský soud v Brně muže za upálení jeho družky v Rajhradě na...

AKTV už sedm let hájí zájmy televizí. Bojuje s piráty a za nové zákony

25. dubna 2024

Asociace komerčních televizí slaví letos na jaře již sedmé výročí od založení. Jejími prioritami...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  10:53

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,47
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik