Oto Kaděrka

Jak Dalaljama zafinancoval presidentskou kampaň

21. 10. 2016 9:18:04
... a ne jen tu, ale i tu parlamentní. Že se Vám to nezdá, ale jděte- jen to špatně čtete :-). Je to ještě prozaičtější, protože z peněz, kterým pomohl se bude financovat stran více.

Rozhlasový komentátor Petr Nováček při návštěvě Událostí a komentářů ve veřejnoprávní televizi (sestřih je sledovaným na sociálních sítích) poodhalil pozadí "Vyjádření čtyř ústavních činitelů" k pondělnímu setkání ministra kultury s Dalaljámou. Kdo by nečekal, že se jedná o peníze je na omylu.

Podle mne, aniž by to Dalaljama chtěl, takto zprostředkovaně zajistil prostředky pro presidentskou kampaň. No a jelikož Michal Horáček jistě není v úzkém kontaktu s čínskou stranou, není potřeba se dohadovat na čí. S tím úzce souvisí i angažovanost - vulgo LuftJardy - Jaroslava Tvrdíka, který je zjevně lobistou pro sociální demokracii, tedy alespoň její část, protože jistá část Zemana na Hradě ani moc nechce.

Takže "vyjádření ústavních činitelů" jistě dobře prodá LuftJarda svým čínským chlebodárcům, současně Zeman se nebude jistě schovávat při prezentaci toho jako ho to zajímá. No a nastane čas, kdy se to bude inkasovat. A tady přijde "kouzlo nechtěného", kdy president, který si v poslední době celkem notuje s Andrejem Babišem, kterého má i ČSSD "plné zuby" bude jistě inzerovat i v periodikách, které Andreji Babišovi říkají a budou , navzdory zákonu o střetu zájmů, který Senát stejně vrátil Sněmovně, říkat pane. Noviny Andreje Babiše budou jistě i prostředkem reklamy ČSSD. Takže se kruh uzavře, kdy peníze od čínských partnerů se ocitnout v portmonce toho, kterého by chtěli ČSSD vykopnout ze sedla. To ještě vynechávám ty, kteří si ukousnout z peněz po cestě , jako jsou jistě agentury, které skupují mediální prostor.

No a Dalaljama, který měl jistě rád Václava Havla , si naběhl na vidle české vyčůranosti, která povyšuje na zákon jednu pravdu a to, že peníze jsou jen jedny. Co tím myslím ? Myslím tím to, že třeba Václav Havel svůj majetek po rodičích, tedy Lucernu prodal STbáku Junkovi. Že levičák Jaroslav Tvrdík dohodl prodej Slavie s "pravičákem" Alešem Řebíčkem. Prostě, když jde o peníze, jde přesvědčení stranou.

No co závěrem. Snad jen to, že je mi tak trochu líto Michala Horáčka, který - ač protřelý sázkař - podle mne vsadil na kartu, která nebude vítězná. Ale to je otázka hry a jistě mu budu fandit, protože hráčské prostředí je jistě čistší jak to politické.

Autor: Oto Kaděrka | karma: 21.97 | přečteno: 742 ×
Poslední články autora