Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Komu není shůry dáno....

Lež a zmatek vládně nám ještě že na háku je mám. Že jsem se k firmě nechoval jako prase, přežiji to … zase.

Nejsem překvapen ani zhrzen. Na nikoho se nezlobím, protože komu není shůry dáno v apatyce nekoupí. Ukazuje se zde celá nahota a nevzdělanost těch co nám vládnou .Respektive  , že rozumí jen jednomu – penězům – ve vlastní kapse. Co mne k takové úvaze vede ?

Jak se říká slibem nezarmoutíš a to je hlavní mantra politiky. Je v plné nahotě vidět, že neschopnost pochopit souvislosti je největší slabostí současných rozhodnutí Vlády a to zejména v ekonomické oblasti. Je až komické, když si uvědomíte, že minulý týden Vláda vypla od 12.března EET do konce už ani nevíme jakého stavu ,plus ještě další tři měsíce. Celý minulý týden sdělovala živnostníkům, že pokud byly zasaženi jejich nařízením (neznán ne živnostníka, ale žádného člověka, kterého by to nezasáhlo), že dostane každý měsíc 15 tis. Dnes se z každého měsíce a 15 tis korun stala jedna dávka 25 tis korun, kdy jednou z podmínek je pak, že vám tržby poklesly o více jak 10%. No a protože jsme vypnuli EET, tak je to na místopřísežném prohlášení. Kocourkov jak když vyšije. Prostě i ty, kdo to dodnes nevypli tak  takto vyzvali k vypnutí, aby mohli zalhat do formuláře, kterým budou žádat. Mi to připadá k pláči, když Vláda vyzývá takto okatě k tomu ať se podvádí.

Už mne ani nebaví o tom jaké bych viděl v rámci EET opakovaně psát. Koho to zajímá, tak jistě v historii blogů si odpověď najde.

Já mám za to, že Vládě je to celkem jedno co se tady děje, protože ve Vládě se hlavně obchoduje s Čínou a zcela se ignoruje domácí schopnosti.

Příklady

Soukromá laboratoř odhalí COVID jako první, aby se týden diskutovalo a zakazovalo. Načež laboratoř vyvine rychlý a levný způsob testu, který dá zadarmo světu. No a Vláda nakoupí v Číně testy, které jsou jednak použitelné z 20% a jen pro vyléčené, nikoli jako prokázání nákazy.

Borec vyrobí v lihovaru desinfekci aby se následně sám udal, že tak nemohl vzhledem k zákonům o lihu a Vláda mu jeho počínání zakáže. Ostatní lihovarníci požádali o výjimku a dodnes nemají její povolení na stole.

Ministr vnitra s ministrem zdravotnictví se na letišti přetahují o to kdo rozveze roušky, aby na jiném letišti přistávala privátní letadla, vírníky a vrtulníky  a po vlastech českých tak rozváželi to co jiní nakoupili a rozdali , pravda ale nebyli v televizi.

Nad vývojem nedostatkové plicní ventilace se svolají čeští vědci a národ během dne mezi sebou vybere řádově desítky milionů a plicní ventilace jsou. Je otázka jestli je někdo za to když nic nestály – chce.

No a do toho noviny v pondělí přinášejí stěžejní pondělní zprávu , že ANO má 33% preferencí. Jo a jsme u toho o co ty tady jde. Protože hlavní mantrou politiky je dnes jedno, mít ve zprávě peníze z daní a když už je máme a máme tu ten COVID, tak máme zákony o krizovém stavu a na jejich pozadí se může to co se jindy nemůže.

Dnes mne taky roztáhlo koutky vyjádření Prymuly, který se neostýchal komentovat závěry světové zdravotnické organizace WHO ve věci nošení roušek tím, že oni to nedoporučují z toho důvodu, že je  jich na světe málo nikoliv jak uvádějí, že pro nenakaženého je celodenní nošení roušek dobrým zdrojem možné nákazy. Ještě minulý týden podle vládních sdělení byla WHO institucí, která nás chválila a dávala ostatním příkladem.

Kdybych věřil v demokracii, tak bych věřil v to, že jak nynější období pomine a ono pomine, že bude jmenována nezávislá komise, která vyhodnotí všechny kroky , které na všech úrovních byly vykonány a bude hodnotit jejich přínos a nebo škodu. A tyto svoje závěry budou zveřejněny , aby napříště. A ono nějaké příště jistě bude bylo obecenstvo – tedy obyvatelstvo ušetřeno všech kroků, které pro dobro řešení použito nebylo.

A že jich bylo. Jistě v tom, že ti co jsou nasezeni  v první linii – tedy především všechny zdravotnické složky, nebyly na tuto výzvu, z důvodu neschopnosti především včasného pochopení skutečného nebezpečí vůbec - ale vůbec - co se ochrany jejich zdraví připraveni.

To, že se na tom někdo napakoval je pak už zcela jedno, ale nemělo by to být jistě prominuto a zamluveno. To asi ale v té naší zemi – bude.

Autor: Oto Kaděrka | středa 1.4.2020 8:35 | karma článku: 20,56 | přečteno: 561x
  • Další články autora

Oto Kaděrka

Kapitalismus napříště již jen v učebnicích

Jsem ročník 1963 a jsem rád, že mi bylo dáno zažít in natura co jsem se ve školách učil, že je špatné – tedy kapitalismus a že jsem v něm mohl prožít převážnou část svého produktivního života - žít.

9.4.2024 v 9:53 | Karma: 30,98 | Přečteno: 900x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kaderka a Pelta je jako káva a melta

Kdo alespoň trochu sleduje dění ve sportu tak jistě zaznamenal stávající problém předsedy tenisového svazu ve věci nakládání se státní dotací.

8.3.2024 v 13:54 | Karma: 28,22 | Přečteno: 1943x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Zaostřeno jen na důchodce a zaměstnavatele

Tak mi to připadá, že bez důchodců se tato země nějak nemůže obejít. Ovšem co mi chybí zcela je pochopení podstaty vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec-stát.

7.3.2024 v 10:22 | Karma: 19,50 | Přečteno: 687x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Sucho Bohdana Slámy je to dobrý a nejsou to fámy

Když jsem kupoval lístek na to kino, tak jsem netušil, že si kupuji lístek na něco co mi bude ležet v hlavě a budu se v tom koupat jako Alter Ego celý týden a nejen asi ten.

22.2.2024 v 15:39 | Karma: 12,52 | Přečteno: 462x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kapitalismus je o práci, socialismus je o dotaci

Tím, že jsem někam chodil do fabriky jen tři roky a z toho dva za bolševika a táta mi umřel hned po revoluci o tom dost vím – z osobní zkušenosti. Do vínku jsem dostal jen vzdělání a vychování.

21.2.2024 v 9:04 | Karma: 24,67 | Přečteno: 660x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,47
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik