Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Klid

Klid  je nejlepším lékem, to už říkaly naše babičky. Vláda jej po nás chce, ale pořád nás při tom ruší.

Asi nejsem sám kdo je již unaven tou roční apokalypsou způsobenou i sdělovacími prostředky. Ať si vezmete do ruky jakýkoliv sdělovací prostředek, tak vás bombardují grafy, názory, komentáře, úvahy a sdělení kdekoho a téma je jen jedno. COVID. Nemoc či zbraň,která je nakažlivá a pokud jste zdravý a při síle tak je za dva týdny po ní. A toto hýbe světem. Světem, který je dnes spíše než shromážděním lidi s vlastní vůli - shromážděním lidi naplňující vůli sdělovacích prostředků.

Nevím jestli se dožiji toho, kdy bude budoucnost hodnotit dnešní dobu. Mám ale za to, že dnešní jednolitý svět – svět informací bez jakékoliv kontroly je tím co nás vede na zcestí – zcestí konce vlastního rozumu, úsudku a vlastního řešení. Možná je to i cíl, nemyslet, necítit, podřídit se a být za to nakonec i vděčný.

Jsou nám předkládána řešení, která dle všeho nic neřeší. Čísla rostou. Bodejť by nerostla, když se testuje stále více a více. Z matematického hlediska tomu musí jistě tak být, když otestuji více ntin tak musím mít větší počet zjištěných abnormalit. Kdyby dnes šli všichni muži na celém světě na test rakoviny prostaty, tak se celý urologický svět taky zbortí pod náporem těch co je potřeba jim pomoci. Ovšem odoperovat, odzářit a případně poslat jistou část na chemoterapii by bylo daleko časově náročnější než dvoutýdenní karanténa u většiny postižených COVIDem.

Celému světu a zejména tomu euroatlantickému jsou předkládána „spásná“ řešení. Euroatlantickému zejména proto, že smrt se stala jaksi nepatřičnou . Tím současným  řešením je očkování. Podle mého soudu je to zneužití toho slova v tom smyslu, že všichni máme zkušenost tu, že očkování brání nakažlivé nemoci v tom aby vás dostihla. Nevím kolik lidí si je vědomo, že současné „očkování“ je spíše klonování. Jestli si něco pamatuji ze školy,tak očkovací látka je produkt nákazy v menším množství než malém, kdy spalničky byly jedny, černý kašel byl taky jeden. No a COVID je nejeden.

Není žádným tajemstvím, že dnešní vakcíny jsou na bázi modulace DNA – základního kamene každého z nás. Tedy nikoliv jako práce s nákazou, ale jako práce s námi – lidmi. Kdo nevěří, tak mu doporučuji si vyhledat za co byla udělena v minulém roce Nobelova cena za chemii, tam najde i nevědec odpověď na podstatu toho našeho „očkování“.

Ať se vrátím k tomu klidu. Když si všichni vypneme data na telefonech a vypneme doma wifiny tak se stane to, že se k nám nedostanou všechny ty informace, které nás mají vystrašit v tom co se kolem nás děje. Taky se k nám nedostanou informace co všechno nesmíme a musíme současně abychom dostáli představě – u nás jen a jen - Andreje o tom aby on byl stále největším donátorem a současně konzumátorem.

Prostě bychom se všichni museli o sebe postarat tak nějak sami jako v době, kdy byly jen noviny, které měly, podle dne, 12 až 16 stran bez reklam a dozvěděli jste se víc než dnes, když vám Andrej online sděluje co si myslí o tom co nám před ním online někdo sdělil. Dnes sotva vystojíte frontu na roušky už musíte jít do další na respirátory, protože ten kdo vám prodal roušky zjistil, že vám je vlastně prodal špatně a to zejména proto, že na nich nevydělal tolik co vydělá na respirátorech. A musíte je nosit ať už jste COVID měl a nebo neměl a i třeba , že jste vůči němu imunní. Je zajímavé, že se nikdo zatím nevydal na cestu zjištění potenciální imunity proti této nákaze. Asi by to nebyl ten správný ať už mediální nebo lidskokatastrofický bussines.

Jaká je z toho marastu cesta ven. Rozum do hrsti a lakotu nechat spát. Odříct si sám radovánky v podobě navštěvování shromáždění lidi, které neznáme a nejsme schopni samotni „odtrasovat“ .Pravda možná se nebudete koupat letos v moři kam vám už teď chce Jančura prodat lístky na vlak, protože v loňském roce mu to Andrej s jeho kumpány povolil. Možná půjdete na fotbal nebo hokej jen jednou za měsíc , když nebude číst zprávy, jak jste jako fandové diskriminováni a nebudete součástí projektu klonovaného fandy. Možná si nakoupíte v obchodě „na rohu“ a nebudete muset pro třicet kartonů něčeho v akci v Lídlu nebo Kauflandu, z kterého stejně půlku vyhodíte , protože to nespotřebujete a nakonec stejně takto neušetříte. Možná se po tenise nebudete sprchovat ve společných šatnách vašeho klubu.A možná si v klidu přečtete nějakou knihu a vzděláte se. Možná půjdete na výlete jen „za barák“.Možná si dáte pivo v zahrádce, kde budete „všechny“ znát, protože váš hospodskej mezi vás cizí nepustí. Třeba i věnujete čas tomu aby jste navštívil svého poslance z vládní strany a sdělil mu, že dítě školou povinné toho má už doma plné zuby a tak donutíte i jeho přemýšlet o věcech jinak než jak ho nutí přemýšlet premiér.

Prostě je potřeba se zbavit balastu a řešit jen věci potřebné. Víte já každé ráno se v lese zastavím a jako nepraktikující katolík si říkám. Oťas poznej dobré od špatného, hloupé od moudrého, možné od nemožného a potřebné od zbytečného.

Ne od COVIDU vás to neochrání, ale můžete mu takto čelit. A k tomu je třeba i mít …klid

Dnes už dobrou                                                                       Oto Kaděrka

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Oto Kaděrka | středa 17.3.2021 22:43 | karma článku: 14,88 | přečteno: 310x
  • Další články autora

Oto Kaděrka

Kapitalismus napříště již jen v učebnicích

Jsem ročník 1963 a jsem rád, že mi bylo dáno zažít in natura co jsem se ve školách učil, že je špatné – tedy kapitalismus a že jsem v něm mohl prožít převážnou část svého produktivního života - žít.

9.4.2024 v 9:53 | Karma: 30,98 | Přečteno: 900x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kaderka a Pelta je jako káva a melta

Kdo alespoň trochu sleduje dění ve sportu tak jistě zaznamenal stávající problém předsedy tenisového svazu ve věci nakládání se státní dotací.

8.3.2024 v 13:54 | Karma: 28,22 | Přečteno: 1943x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Zaostřeno jen na důchodce a zaměstnavatele

Tak mi to připadá, že bez důchodců se tato země nějak nemůže obejít. Ovšem co mi chybí zcela je pochopení podstaty vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec-stát.

7.3.2024 v 10:22 | Karma: 19,50 | Přečteno: 687x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Sucho Bohdana Slámy je to dobrý a nejsou to fámy

Když jsem kupoval lístek na to kino, tak jsem netušil, že si kupuji lístek na něco co mi bude ležet v hlavě a budu se v tom koupat jako Alter Ego celý týden a nejen asi ten.

22.2.2024 v 15:39 | Karma: 12,52 | Přečteno: 462x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kapitalismus je o práci, socialismus je o dotaci

Tím, že jsem někam chodil do fabriky jen tři roky a z toho dva za bolševika a táta mi umřel hned po revoluci o tom dost vím – z osobní zkušenosti. Do vínku jsem dostal jen vzdělání a vychování.

21.2.2024 v 9:04 | Karma: 24,67 | Přečteno: 661x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Kácíš? Pak sázej či plať. Novela zákona zpřísní podmínky kácení stromů

8. května 2024

Premium Pokuta až milion pro jednotlivce, až dvacet milionů pro firmu. Tedy desetkrát víc než nyní. Takové...

Padlého rudoarmějce oplakali u Rudolfina. Jenže ho zabili sami Sověti

8. května 2024

Seriál Je to snad nejslavnější fotografie z květnového osvobození Prahy a dlouho se věřilo, že Georgij...

Princezna z Kremlu. Touha po diamantech se stala Brežněvově dceři osudnou

8. května 2024

Premium Letos uplynulo 95 let od narození Galiny Leonidovny, dcery sovětského generálního tajemníka Leonida...

U Strakonic se srazilo šest aut. Silnici na Písek zavřeli, zasahoval i vrtulník

7. května 2024  17:49,  aktualizováno  23:02

Na silnici I/4 u Strakonic se stala hromadná nehoda. Podle informací hasičů se srazilo šest aut,...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 322
  • Celková karma 22,92
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik