Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

… už je to jen promyšlená šikana….

Demokracie je dobrá věc, ale až ve čtyři odpoledne, do té doby musí vládnou rudý teror…Kde jsem na tu větu přišel...

Tato věta mi utkvěla v paměti z dob, kdy se ještě na všech vysokých školách skládaly povinně státnice z marxismu leninismu. I mezi učiteli této zvrhlé filosofie se našli tací, kteří k ní neměli až tak blízko, jak by se na první pohled zdálo. První věta je z úst jednoho z těch „osvícených“, který nás učil politické ekonomii.

Také jistě platí, že jsme si od roku 1989 prošli cestou, která by se dala nazvat „trnitá cesta od socialismu k socialismu“. Snad výhodou nás starších je to, že to máme pod kůži a poznáme to hned. Socialismus, mimo jiné se vyznačuje tím, že mocí nemocná menšina ovlivňuje většinu.

No a to dnes žijeme v přímém přenosu. Nemocná menšina dnes rozdává „karty“ nám  všem, kteří nemocní nejsme. A to tak , že nám je byrokratickou cestou vnucována představa, že můžeme být nemocni všichni, to jistě můžeme, ale představa, že všichni jednou nemocí je už mimo logiku věci, stejně jak bylo mimo, že si Marx a následně Lenin mysleli, že moc patří - do rukou - rukama pracujícímu lidu.

Dnes jsme měl rozhovor s jedním člověkem, který mi popisoval „svůj Covid, protože mu sdělili , že ho měl. Jeho popis byl zcela identický s popisem obtíží jedné mé kamarádky co do obtíží i délky trvání .Rozdíl mezi oběma byl v tom, že první se byl podělit o svou nemoc s testovacím centrem a kamarádka to přečkala doma i proto, že s třemi dětmi jako samoživitelka ten čas vnímáte jinak. Pro úplnost představy jsou generačně sobě rovni a třetinu mladší něž já. A aby to ještě bylo celý, tak ani jeden není očkovaný a asi ani nikdy nebude, pokud nějaký politik nepodlehne představě medicínské lobby do té míry, že se to uzákoní bez rozdílu toho, jestli chcete „čundrovat“ po Světě či zůstanete, než to přejde a zmutuje vir „ do sebe“ jak se už pomalu v některých částech Světa děje, doma.

Když se vrátím k tomu socialismu, tak pokud jste chtěli jet třeba jen do Jugoslavie, pro mladší přeloženo k Jadranu, tak jste od banky museli dostat takzvaný „devizový“ příslib, tedy že vám banka prodá za tehdejších třeba 1.500 Kč měnu státu kam pojedete. To zcela nestačilo a potřebovali jste ještě od „státu“ tzv. výjezdní doložku, tedy povolení vycestovat.

Nepřipomíná vám to něco ? BINGO!!! Očkování a testování. Máte to a máte povoleno cestování. To je cíl euroatlantického světa. Amerika je zavřená už skoro dva roky a Evropa ve své podstatě taky. Představitelé šikany v Bruselu již plánují jak to uzákoní. Očkuješ cestuješ - neočkuješ dřepíš doma.

No to by ještě nebyla ta hrůza celá. Největší je v tom, že očkování pomáhá jen nemocným a to ještě ne všem. Jako by smrt nebyla jedinou jistotou. Mnozí , podle mého soudu, se na ni vlastně svým způsobem těší, jelikož aby jste byli nemocní se musíte snažit , trochu však jinak než aby jste byli zdraví.

 Zdravému člověku očkování dnes prokazatelné škodí. A to ve všech případech a to i díky tomu, že zejména z psychického hlediska je to dost průšvih, protože mnoho z nás tam šlo v důvěře v propagandu toho, že nás to každého ochrání před onemocněním. Stávající stav je takový, že dnes už všichni víme, že tomu tak není a skoro všichni jsou po vyprchání zprvu zaručených dvou dávek na tom s imunitou hůře jak před první dávkou. A propaganda se stává jen tou šikanou, protože přiznání si pravdy, že nevíme co s těmi všemi vakcínami ,by byla dost drahá.

Ano věda je mocná, ale oproti politice ne všemocná. Tedy se ukázalo, že postupy výroby vakcín, které se datují do března roku 2020 asi nebyly, ne technologicky  ale obsahově - to co si medicínské firmy „snad“ představovaly. To „snad“ je jen lehké odbočení ke spekulacím, že to někdo řídí, čemuž v globále nevěřím, co se medicinské stránky týče.

Takže zbývá jen ten politický podtext a ten je tam již dnes vidět zcela evidentně a podtrhuje to první větu dnešního textu. Evropská unie, které jsme , za mne bohužel, součástí si řešení vzala za své a zjevně se jí to líbí. Manipulovat s čísly, přesně podle věty – Statistika je přesná věda  nepřesných čísel . Pro nevěřící co se stane až budou všichni naočkováni – nikdo nezemře ? nikdo neonemocní ? No jistě, že ne, jelikož příroda je k životu spravedlivá – právě v té smrti.  Akorát se už nebudou moci vymezovat očkovaní proti neočkovaným. Pravda možná naočkovaní 10x budou zvýhodnění systémem proti těm 9x. On to zdravotnický statistik Dušek nějak obhájí, když bude mít zadání.

Jo a víte, že to jde i jinak ? Kdo se díval na fotbal Sparta-Rangers tak si snad všiml, že stadion byl plný a vězte, že ten vir je jistě i ve Skotsku. Ale v EU asi „slábne“, protože už se v Jižní Africe našlo šest lidí, kteří zas mají další koronavir a už se ví, že je nebezpečnější než nebezpečný. Jistota je ale jedna, žádná vakcína vás proti jakémukoliv viru neochrání absolutně a troufnu si říci , že nikdy. Je totiž přirozeností našeho prostředí, že jsou všude kolem nás viry, bacily a další částečky, které se proti nám občas spiknou, ať chceme či nechceme, umíme či neumíme.

A doporučení na konec. Čím dříve si zvyknete a nebo třeba i jen uvědomíte, že smrt je součást života, tak mi věřte – bude se vám žít lépe. A nevěřte na zázraky – spoléhejte na ně :-)

Prima dny , nepanikařte a myslete… positivně                                 Oto Kaděrka

Autor: Oto Kaděrka | pátek 26.11.2021 23:39 | karma článku: 26,62 | přečteno: 678x
  • Další články autora

Oto Kaděrka

Kapitalismus napříště již jen v učebnicích

Jsem ročník 1963 a jsem rád, že mi bylo dáno zažít in natura co jsem se ve školách učil, že je špatné – tedy kapitalismus a že jsem v něm mohl prožít převážnou část svého produktivního života - žít.

9.4.2024 v 9:53 | Karma: 30,98 | Přečteno: 900x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kaderka a Pelta je jako káva a melta

Kdo alespoň trochu sleduje dění ve sportu tak jistě zaznamenal stávající problém předsedy tenisového svazu ve věci nakládání se státní dotací.

8.3.2024 v 13:54 | Karma: 28,22 | Přečteno: 1943x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Zaostřeno jen na důchodce a zaměstnavatele

Tak mi to připadá, že bez důchodců se tato země nějak nemůže obejít. Ovšem co mi chybí zcela je pochopení podstaty vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec-stát.

7.3.2024 v 10:22 | Karma: 19,50 | Přečteno: 687x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Sucho Bohdana Slámy je to dobrý a nejsou to fámy

Když jsem kupoval lístek na to kino, tak jsem netušil, že si kupuji lístek na něco co mi bude ležet v hlavě a budu se v tom koupat jako Alter Ego celý týden a nejen asi ten.

22.2.2024 v 15:39 | Karma: 12,52 | Přečteno: 462x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kapitalismus je o práci, socialismus je o dotaci

Tím, že jsem někam chodil do fabriky jen tři roky a z toho dva za bolševika a táta mi umřel hned po revoluci o tom dost vím – z osobní zkušenosti. Do vínku jsem dostal jen vzdělání a vychování.

21.2.2024 v 9:04 | Karma: 24,67 | Přečteno: 660x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb zápolí v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  9:13

Přímý přenos Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která je...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

Ukrajinci dočasně stahují tanky Abrams. Jsou zranitelné při nasazení dronů

26. dubna 2024  8:01

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,47
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik