Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pochopit Duška je fuška

Popravdě jsem četl spíše nadpisy a první odstavce a pak poslední, protože ten balast mezi tím není tím - co komukoliv sdělí co by potřeboval k rakovině sdělit.

No nemyslím si, že by herec, doktor, psycholog a kdokoliv další kdo rakovinu neměl či nemá byl by schopen sdělit co to obnáší a co to přináší a to ještě opomíjím hlavní větu poznání, že osobní zkušenost je nesdělitelná. Takže se vyjadřovat k rakovině druhého je asi stejné jak hledat pravdu v konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou.

Já jsem ji potvoru měl. Říkat si, že jí již nemám je k ní velice opovážlivé, byť mi včera profesor na kontrole sdělil, že už  můžu chodit na kontroly po půl roce. Zprvu jsem chodil každý měsíc a bylo to dobře, protože to bylo , jak profesor říkal „ na dvě kola“. Po prvotním chirurgickém zákroku po dvou letech ještě přišly ozářky. To mi na břichu nakreslili terč aby věděli, kam ten parsek namířit. Ptala se mne sestra po týdnu, čím se myju, že ten terč mizí. Já ji sdělil, že to asi voda v bazénu. Vy chodíte na bazén ?!! Jo, říkali jste mi ať fyzicky uberu, tak nechodím denně 5 km po lese ale plavu tak dvacet minut. Vy jste se zbláznil a to nemáte vyrážku ? No vidíte – nemám. Už jsem odpovídal klidně, jelikož od chirurgického zákroku jsem měl zkušenost s lékařským dozorem.

Tedy. Ležel jsem zacévkován na lůžku. Zkuste chodit a hodně pijte pravili. Tak jsme začal. Po čase . Pijete ? Piju. Ale my jsme vám ten vak nevylili. No nevylili, já si ho vylévám sám. Proč si ho vyléváte sám. No protože, když chodím a je plný tak mne to tahá za š….na. A kolik chodíte ? No tak kilák denně. A kde ? No po chodbě. No máte chodit a ne trénovat.

Proč ten popis zážitků ze špitálu ? No protože než mi tu prostatu vyoperovali tak jsem se tím dost, zejména ze začátku pral. Bez psycholožky bych to asi nedal a to jsem ještě v mezidobí měl mrtvici a s tím následné dvě operace srdce. Prostě aby jste něco zvládli musíte tomu něco, ale správně dát. On zákon zachování energie je neúprosný a platí zcela a za všech okolností, že energii nelze zničit ani získat z ničeho. Mezidobí mne dalo asi nejvíc co mi život dal. Uvědomil jsem si, že jsem smrtelný a pokud jsem se něco naučil tak bych to shrnul do jedné věty. Čím dřív si uvědomíte, že smrt je součást života – tím se Vám bude lépe žít. Nikomu to nevnucuju, ale pevně tomu věřím. Jako pokání k tomu jak jsem se choval a vnímal svět před nemocemi mezi padesátkou a pětapadesátkou, když se to všechno semlelo jsem tou potvorou a to zejména radou provedl pár kamarádů a kamarádů- kamarádů.

Teď k tomu komediantu s přesahem. Bodl do vosího hnízda a díky tomu, že dnes máme internet a sítě to dostalo pěkný grády. Kdyby to řekl někde v jednom představení a nikdo u toho neměl mobil, tak věřte, že by se zase až tolik nestalo. Ono dnes všechno je fedrováno vzduchem místo jenom uchem. No a já to jeho sdělení beru tak, že chytrému napověz a hloupého kopni. Že začne „vyřvávat“ ministr zdravotnictví se nedivte. On je součástí obrovského obchodního řetězce nejen se zdravím, takže když se objeví škodná v revíru – ozvat se musí.

Na rozum patent nemáme nikdo, tedy si to alespoň myslím a tak se snažím v tom životě vezdejším posbírat co nejvíc a dnes už vím, že to nejvíc –teď- mohu mít jen když co ? No zde budu. No a tomu musím ne kolikrát, ale pořád něco obětovat. Každá chvíle je vlastně oběť a čím je zkušenost a sebepoznání a vzdělání větší tím je tam oběť menší a smrt možná dál.

 No a úplně nakonec snad jedno, ne že bych se ke smrti hnal jako jsme se hnal, ale víte vy co bude po ní ?:-) Nikdo to neví a vo tom  to je – i ten Dušek.   Pochopit nejen Duška – je fuška …

Prima den                                                   Oto Kaděrka

Autor: Oto Kaděrka | středa 26.7.2023 11:28 | karma článku: 22,82 | přečteno: 809x
  • Další články autora

Oto Kaděrka

Kapitalismus napříště již jen v učebnicích

Jsem ročník 1963 a jsem rád, že mi bylo dáno zažít in natura co jsem se ve školách učil, že je špatné – tedy kapitalismus a že jsem v něm mohl prožít převážnou část svého produktivního života - žít.

9.4.2024 v 9:53 | Karma: 30,98 | Přečteno: 900x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kaderka a Pelta je jako káva a melta

Kdo alespoň trochu sleduje dění ve sportu tak jistě zaznamenal stávající problém předsedy tenisového svazu ve věci nakládání se státní dotací.

8.3.2024 v 13:54 | Karma: 28,22 | Přečteno: 1943x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Zaostřeno jen na důchodce a zaměstnavatele

Tak mi to připadá, že bez důchodců se tato země nějak nemůže obejít. Ovšem co mi chybí zcela je pochopení podstaty vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec-stát.

7.3.2024 v 10:22 | Karma: 19,50 | Přečteno: 687x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Sucho Bohdana Slámy je to dobrý a nejsou to fámy

Když jsem kupoval lístek na to kino, tak jsem netušil, že si kupuji lístek na něco co mi bude ležet v hlavě a budu se v tom koupat jako Alter Ego celý týden a nejen asi ten.

22.2.2024 v 15:39 | Karma: 12,52 | Přečteno: 462x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kapitalismus je o práci, socialismus je o dotaci

Tím, že jsem někam chodil do fabriky jen tři roky a z toho dva za bolševika a táta mi umřel hned po revoluci o tom dost vím – z osobní zkušenosti. Do vínku jsem dostal jen vzdělání a vychování.

21.2.2024 v 9:04 | Karma: 24,67 | Přečteno: 660x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,47
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik