Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Připomínáte mi lidi, kteří dostanou facku a křičí, že zavraždili je, rodinu a jejich křečka.

EET je prostě jeden z nástrojů výběrů daní. U jeho zavedení se děje celkem prd pro většinu lidí, akorát někteří z toho vyšilují. Určitě se najdou vyjímky které to zabolí, protože je chyba v zákoně. Ok, ale to nic nemění na principu.

1 9
možnosti
ZH

Jo? Ten zákon je praktickým uplatněním kolektivní viny - ten zákon vlastně dělá ze všech podnikatelů, kteří přijímají hotovost, zloděje. Stát má nástroje pro odhalování zlodějů i bez tohoto buzeračního zákona. Že není schopen je uplatnit kvůli líným či neschopným úředníkům není vina podnikatelů, ale těch úředníků.

Dále, trošku bych to snad chápal, kdyby stát takto zefektivnil kontrolu a propustil ty líné a neschopné úředníky a tak zeštíhlil státní správu. Jenže dochází k opaku - počet úředníků opět narůstá. Proč???

6 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Pod záminkou vyššího výběru daní se jedná o útok na základní svobody demokratického státu. Již nyní má stát dostatek možností, jak kontrolovat výběr daní, jenom to prostě neumí. Zajímavé je, že jiný státní aparát - správa sociálního zabezpečení - to umí dobře a většinou i k oboustranné spokojenosti.

5 2
možnosti
Foto

Když se podíváte na podíl živnostníků na odvody na sociální zabezpečení, tak nelze říci, že by správa sociálního zabezpečení to uměla nějak zvlášť dobře. Viz i deficit na tzv. důchodovém účtu.

0 2
možnosti
AH

A41l28e23s 83H76r35y13c

8. 10. 2016 10:55

EET - Elegantní Ekonomický Tunel

7 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,14
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik