Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sami právníci říkají, že dříve se orientovali v zákonech lépe než dnes, protože to jsou samé novely novel a nikdo vlastně ani pořádně neví co platí .......

Nedávno jsem viděl někdo prolézačku se skluzavkou pro děti - na skluzavce je přidělaný plně popsaný papír, kde se dozvíte co a jak máte na skluzavce dělat, kdo vás má sledovat a poslední věta je nejlepší : ,, na vlastní nebezpečí ,, - mě by jen zajímalo, jestli ten blábol někdy někdo četl 8-o

2 0
možnosti

Možná já z nudy. Než se dítě na tom hřišti vyblbne :-)

0 0
možnosti
Foto

Napadlo mne dnes jediné. Když už bydlíte u lesa a svázali vás kvantem zákazů a příkazů, buďte rád, že nikoho nenapadlo v tom lese udělat technoparty. Rázem byste byl nesvéprávný občan, vydaný napospas policejní zvůli, která by ten les za vámi pouze monitorovala a bez jakéhokoliv adekvátního zásahu na narušitele nočního klidu byste klidně mohl dostat botičku na kolo, neboť byste stál na obecním pozemku a to bez povolení. K tomu srovnání s panem Hnykem: když už někdo omílá naši nesvobodu za komunistů, občas k tomu užije tu úchvatnou možnost cestování, která tenkrát nebyla na západ možná. Teď tam sice možná je, ale pozvolna se to tam proměňuje na něco, co nechci na své kůži zažít.

0 1
možnosti

A vidíte.Všichni nám říkají, že za komunistů byla nesvoboda.Tenkrát jsem byl svobodnější než dnes.

A to nemluvím o tom, že nám všichni říkají, že za komunistů bylo dráž než nyní.

Za komunistů se za 40 let manželství ( tak dlouho jsem ženatý) zařizovalo 2x, protože lednička, pračka, televize, radio, boiler atd atd. tak to vydrželo 25 let, dnes to MUSÍTE kupovat skoro každých 7 - 8 let. Jenže tohleto nám ti ekonomové NEŘEKNOU.Vždycky se jen vyhodnotí jedna cifra a porovnává se s průměrnou mzdou tenkrát a dnes.PROTOŽE TĚMITO ARGUMENTY NÁS KRMÍ všichni dnešní ekonomové.Na netu je hromada odkazů jak bylo za komunistů draze a co si všechno lidi mohou za dnešní průměrnou mzdu koupit, ALE NIKDE NEJSOU PSANÉ DALŠÍ SOUVISLOSTI.Nikde jsem nenašel kolik vody, elektřiny, domovní daně,kolik jízd v autobuse za týden (tenkrát týdenku) atd. atd.jsem si mohl dovolit tenkrát a kolik dnes.ALE ABY BYLO VŠECHNO ROZPOČÍTÁNO NA DENNÍ SPOTŘEBU DOMÁCNOSTI.Což znamená třeba 2 rodiče dojíždějící do zaměstnání tenkrát autobusem, dnes autem (autobusy zlikvidované, čili náklady na auto a benzín).

2 2
možnosti
Foto

Někdo to, co tu píšete, musel zaplatit svou prací. Tenkrát jsme si to neuvědomovali, protože jsme si mysleli, že to tak má být. Nakonec to skončilo tak jak zákonitě muselo. Lidi chtějí svobodu a je jedno, jestli jim jí bere stranicky řízená totalitní vláda, nebo ta demokraticky zvolená. Obojí je špatné.

2 0
možnosti
Foto

Tak se zamysleme u voleb.

0 0
možnosti

Svého druhu je to stejně úžasné - V jakékoliv době se objevuje někdo - vyhlašuje něco a vyžaduje to. My to nevíme - on to ví - Je to , to nejlepší ! Pak ovšem - Osvědčeným nepřítelem veškerého pokroku a určeného blaha je nepřítel ! Jde o přemýšlivého a samostatně konajícího člověka ! Druh, neustále ohrožovaný - nu, chvála stále ještě žije ! ... :-)

7 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,14
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik