Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Teda to je síla... tolik chyb. A vy píšete o kvalitě školství? 8-o

0 0
možnosti
MK

M38i18l40a13n 65K72e16s41l

24. 9. 2019 18:50

Učitelé mají s těmi prémiovými bonusy za dobrý výkon špatné zkušenosti.Z éry komunistické i té současné si vzali poučení.Peníze určené na bonusy se cestou k nim vždy jaksi rozplynuly a nějak jich ubylo.Ne všichni rozdělovači rozdělovali nezaujatě.Chtějí proto ,aby v té složce tarifové bylo co nejvíce.Jejich posice ve vyjednávání je při současném nedostatku kantorů velmi silná.Lidé nejsou,využívají toho i jiní,proč by netlačili na pilu i oni.

1 0
možnosti
DK

Socialismus v raném stádiu..chudáci se s tím dvouměsíčním volnu udřou. JInak mezi námi...pracují tak usilovně, že naše děti jsou čím dál tím víc hloupější...

4 2
možnosti
Foto

Ať ministerstvo školství vypracuje test a pověří nějakou agenturu průzkumem znalostí u dnešních žáků. Lze očekávat žalostný výsledek a potom bych učitelům a jejich odborům ten test ukázal a řekl - za co vlastně chcete vyšší mzdy?

4 1
možnosti
MB

Všechno je o výkonu, efektivitě koruny vložené, o tkz. Vejvaru užitku. Pak se ukazuje, že - Školství je 30 let v permanentní revoluci. Platí pouze to = "Co fungovalo, již nebude a bude zase to další". Máme v rodině mnoho učitelek - sestra ženy to vzdala a odebrala se do předčasného důchodu! Sice se odvážně zúčastnila vedeného boje o Školní bufet, nicméně obchvat Inkluze s padákovým výsadkem byrokracie ji dostal - Vzdala se ... !

Přemýšlím nad povídáním svého otce - Klasika Gymnázia 1 Republiky. Taky položil otázku -"Proč se učíme - to, či ono - nepotřebné"! Kantor odvětil - (Onikalo se), Víte Buček, to proto,a aby oni nebyli blbej ! Naše školství je v nekonečném závaru. Už se zabaví i samo a jediný kdo tam zavazí - Je ten žák ! Nic nenamítám proti mzdám kantorů - Nicméně plošný příděl žádný Vejvar nepřinese. Stále platí = Odměňuj dle množství a kvality odvedené práce! Zásluhové prvky, délka praxe ap. své místo v systému mají, jistě. Nicméně patří do Kolektivních smluv jako bonus odměny. Odbory říkají opak - Jsou základem ! Kdo s tím hne - netuším ! ... :-)

5 0
možnosti
BG

Zaujal jste me jednou veci. Cim casteji ctu Vase prispevky, tim vic jim prestavam rozumet. Ve Vasem systemu rovnitek, pomlcek a velkych pismen uprostred vety se nevyznam. Nedokazu poznat, kde konci jeden prisudek a zacina druhy.

3 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,47
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik