Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Přál bych si pro všechny odešlé, bez ohledu na popularitu pietní mlčení a nikoliv veřejné debaty politiků...

3 0
možnosti
Foto

Já také. Ale nejlepší by bylo, kdyby vůbec nikdy nezemřeli.

0 0
možnosti
Foto

Až to sousedovo prase chcípne, já smutnit nebudu

To prase jde půlce vesnice na nervy. Chrochtá když to každý nejméně čeká. Soused ho moc nehlídá a tak pobíhá po vesnici a výměšky nechává všude.

Soused vlastní nad vesnicí takovou usedlost. A protože je na kopečku, tak se jí říká Hrádek. Nikdo tam nebydlí, soused tam chová jen několik hospodářských zvířat. Z nich největší je to jeho prase. Je úplně k nepřehlédnutí. Sice docela smrdí a je schopno si zarýt do země kdekoliv, kam se dostane, ale soused ho má rád.

To prase má už svůj věk. Soused by se o něj měl víc starat, měl by mu dávat lepší krmení, případně ho více opečovávat. Ale to on nedělá. Dělá, jako by to neviděl. A tak to prase i tak trošku trpí. A jednou přijde určitě den, kdy pojde. Chápu, že souseda to bude mrzet, má ho velmi rád. A lidsky mi ho bude líto. I půlka vesnice uroní tu slzu. I pro to budu mít pochopení, každý jsme si někdy hráli se nějakými zvířátky. Ale té druhé půlce vesnice to bude úplně fuk. A někteří to přijmou i s povděkem, protože už budou mít od prasete klid.

I já se přiznám, že mi ten čuník vůbec nebude scházet.

1 0
možnosti
MB

M. Zemana chápu jako typický, normalizační produkt charakteru člověka. Účelově vlezl do KSČ, jako řada dalších. Stopy zameteny - nový obraz vytvářen. Není vyloučeno, že vstoupil již v r. 1967 - každopádně dlouhá doba členství po okupaci. Podobě s jeho disidentstvím - bojoval po ulicích, nikde spatřen. Pak se vychází z jeho nabídnutého - Životopisu a péče, kterou obrazu věnuje Ovčáček. Miloš všechno řekl .

Je ostudou, být členem zločinecké organizace - dá se to ovšem dobově chápat. Za podstatnější považuji, jak se ovšem člověk za 30 let projevil ! Pak zde vidím kropiče toho padlého a novodobého normalizátora. Sveřepý stařík voluntarista, který si až tragikomicky počíná při budování vlastního kultíku osobnosti. Jakkoliv je to směšné - Zároveň nebezpečné ! Miloš není bez vlivu. Pohrobci KSČ a STB se stydět nemusí, naopak jsou velebeni. Může dojít k přijetí zásadních rozhodnutí Vlády, které mandát prezidentství zcela přerostou. Jde o atomové elektrárny, ovlivňování zahraniční politiky a rozkolísání vnitřního politického systému. Miloše proto považuji za toxický prvek událostí před 30 lety. Pak zkonzumuje i odkaz K. Gotta, má potíže s V. Chramostovou a to, že dnes ! pokračuje soud o odkaz F. Peroutky - Je toho smutným, raritním připomenutím ! ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Jméno Miloš Zeman se v evidenci členů KSČ dle sdělení ředitelky Národního archívu panu Šináglovi nenachází.

0 3
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,47
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik