Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J87o82s81e29f 29P81o95t29r

16. 10. 2019 18:12

Ještě jednou pro pana Mizeru:

Ten tvrdí : No,tak nějak, teističtí ideologové vymývají mozky věřícím, celá tisíciletí. Také brutálně.

Jenže . Historici tvrdí, že v době instalace marx.- lenismu bylo zavražděno na 100 milionů lidí (slovy : stomilionů). Rozhodně tolik lidí nebylo celkem zavražděno za celou dobu trvání lidské civilizace. Takže přece jenom rozdíl mezi vymýváním mozků bychom našli. Vy jste tomu vymývání mozků říkali ideologický boj, ne ideologická práce, činnost, ale rovnou boj. Jistě si na to dobře pamatujete. Ten boj spočíval v popravách ideologických protivníků, věznění, pronásledování, šikaně, tvrzení nepravd, polopravd, šíření lží a pomluv .....

A pokud vás i nadále zajímá jak církev přišla k majetku, zkuste si nastudovat to, co říkají ti historici - ale k tomu asi nebudete mít tolik inteligence, vám asi stačí, co říká Strana - tak je to absolutní pravda.

1 0
možnosti
Foto

No, tak nějak, nevím kolik bylo vyvražděno lidí v době "instalace" marx.-leninismu, ale vím, že nikdo neví kolik lidských obětí mají na svědomí církve, ale to nic nemění na tom, že obě tyto totalitní ideologie jsou si naprosto rovny. Dostaly se k moci násilím a vražděním a jsou ochotny násilí a vraždění kdikoli znovu použít pro zachování své moci, pokud jim to společnost jen trochu umožní. Dnes je tím základním bojem o moc, boj o majetek a ideologická doktrinace co největšího počtu občanů. Komunisté podle Vás ukradli majetek církvím. Církve podle mě získali majetky především podvodným jednáním a sliby nesplnitelného. No jako věřící (ideologicky dobře zpracovaný) jistě se mnou nebudete souhlasit. Ale to už tak bývá. Já se za to na Vás nezlobím, jen je mi líto, že někteří lidé nejsou schopni kriticky hodnotit realitu. No a ještě k tomu věznění, pronásledování, šikaně, šíření polopravd, lží a poprav ideologických protivníků, se snad církve nedopoštěly ??? No a zřejmě se ještě dnes dopouštějí (snad s vyjímkou vražd a věznění) v oblastech kde je jim to umožněno. ;-(

0 0
možnosti
Foto

No, tak nějak, zamyslel se někdo z věřících, jak vlastně církve ke svému majetku přišly? K čemu jej používají. Jak se chovají? Doufám, že až dojde k úplné odluce církví od státu, že to bude ve všech oblastech které jsou v péči státu. :-)

0 1
možnosti

J72o36s92e11f 60P36o15t77r

15. 10. 2019 19:35

Pane Mizera,

připomeňte si, že váš náhled na svět a události kolem něj, je podobně jako u 80% lidí v ČR, formován brutálním vymýváním mozků po dobu 40 let, pro to, aby se tam udělalo místo pro marx-leninské náboženství.

Přesně z tohoto brutálního vymývání je vaše shora uvedená otázka.

1 0
možnosti

J37o15s95e19f 15P59o15t18r

15. 10. 2019 19:15

O církevních restitucích, pro i proti se popsaly nejméně kilometry virtuálního prostoru. Nedá mi, abych připomněl solární barony - ti dostávají ročně 40 miliard, skutečně a pravdivě nezaslouženě a nikdo o nich ani necekne.

Je jasné, že boj proti církevním restitucím je veden především nenávistí, ale nikoliv normální lidskou, ale ideologickou, bolševickou nenávistí.

2 1
možnosti
Foto

Jenom je zajímavé, že propagátoři církevních restitucí se odvolávali vždy na jedno z usnesení komunistické prokurátory.

0 0
možnosti

Oni věděli, že to neprojde přes ústavní soud, ale chtěli se zavděčit nízkým pudům některých svých voličů. To ostatně komunisté dělali od svého vzniku.

Dnes se mi líbili některé příspěvky, že lidé by měli vyjít do ulic, že tohle je konec demokracie apod. Že ostatní co dostali náhrady tak je museli danit. A bla a bla a bla.

Řekl bych, že většinou to řeší lidé, co mají závist jako povahový rys. Vidí jen peníze, nevidí škodu. Navíc, žádné restituční náhrady nebyly daněny.

A na co se zapomíná, u církevních restitucí se jedná o náhrady za majetek, který není možný vydat. Buď je zničený anebo z důvodu společenských není možné tento majetek vydat. Stejně tak se zapomíná, že Katolická církev se vzdala části svého majetku ve prospěch Evangelických církví. To říkám jen na okraj, když někteří tvrdí, jak je možné, že ta a ta církev dostane něco a přitom před tím neexistovala.

5 0
možnosti

To je důsledek komunistického pronásledování církví. Zaseli nenávist a potažmo, jak píšete, i závist.

4 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,14
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik