Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý den. Nejvíc souhlasím s poslední větou vašeho příspěvku: Jistota je jedna, sportovat se bude ať nám vládne kdokoliv a jen na nás je jak. Je však třeba zásadně rozlišovat pravidelný pohyb jako celoživotní styl k uchování zdraví a potřebné fyzické kondice jako zábavu, rekreaci a užívání volného času a pak sport jako agresivní soutěžení i za cenu zdravotního postižení. Ne nadarmo zná český člověk pořekadlo sportem ku zdraví a trvalé invaliditě. Takzvaný vrcholový sport a s ním spojená jakákoliv organizace je ve své podstatě jasné politikum, týkající se přerozdělování financí a trvalých řežeb zájmových klanů o finanční zdroje, moc a nejrůznější "teplé" posty a sinekury.

Jestliže je ve zdejší neokoloniální gubernii rozhašená veškerá státní správa ve všech hospodářských odvětvích, nemůže tomu být jinak ani v oblasti sportu.

Lidé, kteří byli a jsou schopni celý život sportovat pro své zdraví a potěšení k tomu nepotřebují žádné úřady ani papíry ani legitimace. Kdo se upíše k tomu, že bude sportovat na výdělek pro peníze, jako své povolání i za cenu zničení vlastního zdraví a života, musí počítat s tím, že se dříve nebo později, tak nebo onak, dostane do politicko-mocenských mlýnic, které jsou, zejména pro některé sporty, velmi nemilosrdné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,47
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik