Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mluvíte o konci války, jako by už byl za dveřmi. Já ho tam nevidím a ani nevidím žádnou možnost, jak by válka mohla skončit.

0 0
možnosti

Tedy vědomě podléháme rozhodnutí menšiny, což je z logiky asi špatně.

Zdroj: https://kaderka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=792009

---------------------

Takže jaksi se nám vytratil základní princip demokracie - rozhoduje většina proti menšině. Pokud chceme přeměny, musí se změnit systém voleb. Překvapivě pravdivé vysvětlení současného stavu z Wiki: Tři mocenské struktury (zdroj Wikipedie):

Stát se ovládá pomocí tří mocí. Zákonodárné, výkonné a soudní. Kdo tyto moci ovládá, tak se pozná demokracie nebo diktatura. Pokud do personálně, prostorově a ekonomicky oddělených mocí volí a odvolává lid, je to demokracie. Pokud je tam volí a odvolává mafie, diktátor atd. je to diktatura.

1 0
možnosti

Ano, svět po válce bude jiný. A jaký, to se uvidí, protože kdyby volby měly něco dramaticky změnit, tak už by je dávno zrušili.

Volit by měli jen ti, co tenhle stát platí, což by bylo cca 2/5 dnešních voličů. Bez důchodců, nezaměstnaných, pobíračů dávek, studentů, úředníků, státních zaměstnanců, neziskovek, politiků včetně prezidenta. Takový volič by byl neuplatitelný sliby a rozdáváním ze státního. Ale který politik by po tento systém zvedl ruku? Tady je vidět slabina demokracie - chybí dobří politici typu Masaryka. p.s. za 1. republiky byly skupiny státních zaměstnanců, kteří volit nesměli.

3 0
možnosti
Foto

Mate pravdu.Politik a politika je dnes samostatna třída společnosti.A asi dnes neni uz mozna revoluce ktera by to zmenila a evoluce radikalni není

0 0
možnosti

J88a57n 49R69i12c35h54t51e74r

19. 9. 2022 14:58

Zakončit Váš blog přáním "prima dní" považuji, vzhledem k jeho obsahu, za přinejmenším nevkusné.

1 0
možnosti

Nekolikrat jste ve svem prispevku zminil liberalni politiku jako "spatnou". Tak mi zkuste nastinit:

- kdy v historii zemekoule nejaka ne-liberalni politicka strana COKOLIV slevnila.

- kde na svete vladne nejaka skutecne pravicova (ne-libreralni) strana, ktera je dobra pro spolecnost?

1 1
možnosti
Foto

Mozna to neni o tom jak pisete slevnila a neslevnila. Pravda je, ze obcan, cesky pak zvlaste je schopen za slevu cehokoliv. Ten liberalni postoj resp. jeho široke vnimani zejmena pak jeho vykladatelu- politiku, je problem. Schovavaji se za nej.

0 0
možnosti

Zdražování energií je přece záměr Bruselu, neb je třeba smradlavé zdroje jako uhlí a nafta zlikvidovat a nahodit nové: větrníky, soláry, přehrady, biomasy...Putin do toho jen předčasně vlítl a trošku to Evropě předčasně předvedl, jak to bude vypadat, až Němci vyhrajou svůj Green Deal alias záchranu planety Země, na kterou se tak těšíme.

5 0
možnosti

Pane Libensky. Pripsal jsem vam jednicku za vasi pripominku. Realisticky to bude presne jak pisete. Ceny dnesni energie nejsou vysledkem politickeho rozhodnuti CR. Jsou vysledkem nastavene cesty "zeleneho silenstvi" a nastavena cesta prilivu energie od jedineho dodavatele, uskutecnena presne podle socialisticke znalosti panem Schroderem a pani Merklovou. Staci se porozhlednout, jak rozhodli a kolik z toho tezi. Obcane CR za jejich rozhodnuti plati. Ne plnych 100%!! Aspon 20% je zde dusledek minulych vlad CR.

2 0
možnosti

Vůdce nám to večer vysvětlí.

4 2
možnosti
Foto

O55t43o 84K43a69d50ě50r72k35a

18. 9. 2022 14:46

... nevím , co se chystá ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,47
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik