Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

I mnohem menší státečky, než je ČR, na nákup drahé vojenské techniky zcela rezignovali, protože usoudily, že to nemá smysl a ušetřené peníze věnují jen pro blaho svých vlastních obyvatel.

0 0
možnosti
Foto

Naše vlast musela a musí být součástí většího celku. Nemáme na to být osamocení. Jsou pro to objektivní důvody. Podívejme se do historie. Budu tomu říkat říše. V těch říších měli hlavní slovo Němci, Habsburkové a Rusáci. Nynější říše - EU je pro nás nejlepší. My si toho nevážíme. Svědčí o tom současný stav naší země. Vnější nepříznivé okolnosti působí na všechny země EU a my nepatříme mezi ty, které na ně umí dobře reagovat. Chybí nám ctižádost patřit mezi ty nejlepší. A patřili jsme tam. Třeba za Rakousko-Uherska a pak i po roce 1918.

"Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody."

1 1
možnosti
ZZ

Ctižádosti má pětidemolice dost, ale bohužel její neschopnost a přemíra rektálního horolezectví je ve svém důsledku naprosto katastrofální.

0 0
možnosti
OD

Pane Kaděrko, hezky jste mi nahrál...

1. Mám pocit, že zdejší přemýšlení o armádě je trochu o extrému - buď vzpomínáte na plnou armádu, kterou neuživilo ani ČSSR a ČR je tak malá, že o ní přemýšlet vůbec nemůže, nebo se spokojí s členstvím v NATO, které - dle mnohých - automaticky zaručuje pohodu. Nějak se tam ztrácí to hlavní, že by za naší svobodu opět měl bojovat někdo jiný, proč my?

2. Stejně jako tvoří naše jednotky součást aliančních expedičních sil, bude naše armáda tvořit kousek společné územní obrany, jejíž perimetr leží na východní hranici Aliance, tudíž tisíc km východně od Moravy. Hledět na to z pozice pamětníka ČSLA je nesmysl, s tím naše dnešní situace nemá nic společného.

Víte, spíše než délka Wagnerových kolon mne straší ta děsivá bezradnost, která čiší z takových článků, jako jste napsal vy.

Je mezi námi pár let věkového rozdílu, ale zároveň kosmická vzdálenost názorová.

My z generace X jsme chtěli před třiceti lety pryč z Východu a dovnitř Západu, protože k němu patříme, vy jste někde jinde a ani vám samotným není jasné, kde jste se vlastně ocitli. My jsme na ten Západ odjeli, prožili tam dost, abychom pochopili, co od něj čekat lze a co ne a proto nejsme překvapeni tím, že za nás nic neudělá. Nemohu si pomoci, ale vaše psaní čtu jako skuhrání neuspokojeného rekreanta na celoživotním zájezdu ROH - neustále artikulujete nesplněná očekávání směrem ke státu, EU, NATO, ale když Vás čtu, nikde nevidím, kde byste přiložil polínko do krbu. Vás prostě nic, co se děje mimo úval, nezajímá, žijete v mikrokosmu svého okolí a cokoliv, co není všední rutinou vašeho života je Vám cizí.

Je celkem nesnadné žít v zemi, kde sousedíte s mnohými, kteří okázale nadávají, aby měli alibi k neokázalému, cynickému nezájmu o cokoliv za horizonty jejich života.

5 2
možnosti
OD

A pár rozporů -

- píšete, že máte na háku a noviny odzadu, ale píšete celkem citově angažovanou kritiku.

- máte pocit přehlížení "vedlejších zemí korunních", ale perete to do kabinetu Moraváků a venkovanů, co se do něj vejde.

- nechcete koupit hotové zbraně, ale utrácel byste státní peníze za pomoc rozvoji českého zbrojařství v soukromých rukou. Co myslíte, co vyjde poplatníka lépe - hotové BMP ze Švédska nebo jeho vývoj v Tatře, protože zde to nikdo už dávno nevyrábí? Bévépéčka stavěli Slováci v ZŤS. Kdy a za kolik budou ty Tatry?

- svádíte na EU, co se najde, ale zapomínáte na ten bordel a bezpráví, které tu panovalo v letech té "pravé modré svobody" Václava Klause.

Já si vás pamatuji, jak jste volali Brusel na pomoc před rozkradači socialistického, před tím jiným ukradeného majetku.

Pamatuji si vás nadávat na "neokony" Moraváka Topolánka a hanáckým morgošem Paroubkem a Zemanem bojoval proti Sudeťákům, pamatuji, jak jste potom nadávali na partu moravských socanských mládežníků, kteří se "odrodili", pak jste nadávali s Babišem na uprchlíky a Brusel, která si mu dovolila kontrolovat, kolik odklání, teď nadáváte na neomarxisty, lesby a gaye, kteří chtějí jen žít stejně jako heteráci a bojíte se těch, kdo se mezitím genderově ztratili.

Za komoušů jste nadávali, po nich dál nadáváte, není to tak trochu váš generační životní styl?

3 2
možnosti
Foto

HDP za rok 2022 byl o 2,4 % vyšší než v roce 2021. Hlavními faktory celoročního růstu byly výdaje na tvorbu hrubého kapitálu a zahraniční poptávka. Negativní vliv měly výdaje na konečnou spotřebu domácností V roce 2023 se počítá s HDP ve výši 3, 5 %

0 2
možnosti
Foto

Výdaje na obranu by mohly podle důvodové zprávy vzrůst v roce 2024 asi o 21,5 miliardy korun. Plány dosud počítaly s obrannými výdaji 130 miliard korun.

0 2
možnosti
JD

Pane Kaděrko, Shimano, nebo Campa?

0 1
možnosti
Foto

O84t24o 61K68a48d90ě26r74k74a

28. 6. 2023 18:05

Ja mam vsude Sram... Marconi zkuste to bez dratů;-)

1 0
možnosti
Foto

To je hrozný ta EU. Fakt příšerný. A ty balkánské státy, které do ní chtějí tak vehementně vstoupit, jsou tedy nesvéprávné, když se do toho pekla hrnou?

6 2
možnosti
Foto

O58t40o 24K29a15d67ě19r53k93a

28. 6. 2023 17:34

.... osobni zkusenost je nesdelitelna ;-)

7 0
možnosti
PK

HDP už dva roky roste, neklesá. Ne moc, ale roste (ve srovnání s rokem předcházejícím).

0 1
možnosti
ZZ

HDP roku 2019 jsme v ČR ještě nedosáhli.

Pokles 2020 a 2021 byl prakticky celosvětový, ale mizérie r. 2022 a letoška je opravdu zarážející.

0 0
možnosti
JK

J93a95n 90K61y70š33k91a

28. 6. 2023 15:44

"Většina národa to přijme bez mrknutí oka. Ne tak ale já a pár lidí kolem mne, kteří snad stále ještě mají povšechnou matematickou znalost a tedy vědí, že nic nemůže poměrově růst, když něco klesá..."

Inu, pán je znalec. A matematik k tomu. A pár lidí kolem něj taky. To jenom my ostatní jsme matematikou nepolíbení... prostě blbci.

3 3
možnosti
Foto

O38t13o 15K29a52d75ě64r35k51a

28. 6. 2023 16:24

Kam se člověk zařadí sám je jeho soudem;-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,47
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik