Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dušek je vlastně pomyslná špička ledovce lidí, jež se zde vyrojili díky masovému rozšíření internetu do domácností. Kolik jich zde působí a působilo.

Vědecky už je dávno dokázáno to, že každý má v těle přítomné rakovinné buňky, ale imunitní systém jej včas likviduje a je zde ochrana v podobě tzv. buněčné sebezničení - smrti, pokud buňka se nevyvíjí tak jak má.

Je to vlastně chemická komunikace a reakce, a psychika je vlastně expozice vyplavování a zpětného vychytávání neurotransmiterů, jež vytváří náš psychický existenční stav, reaguje zde na nervové vzruchy. Pokud je zatížena, tak se mění charakter této rovnováhy a projevy jsou úzkosti, pak deprese, různé fobie, schizofrenie. Pokud je zde excitace tak je to náboženské či duchovní vytržení.

Na podobném principu vlastně pracovali starší televize, jež museli modulovat různě signál a pak jej vykreslit na obrazovku, což je naše věše psychika. Postačilo změnit modulaci a obraz byl více třeba do šířky ... .

Pod tím je vlastně další komunikace a to podvědomí, reakce těla a jeho prostředí, díky hormonální komunikaci, a pod tím chemické signály pro orgány a jejich funkce.

Pokud je člověk dlouhodobě vystavován stresu, třeba v zaměstnání, ve vztahu, rodině, tak tyto ekosystémy přestanou fungovat správně, jsou oslabeny.

Pak je potřeba pracovat na sobě a změnit to co nás frustruje a hledat zdroj, jež je většinou u nás ... .

Pak je tu vliv stáří, kde buňky mají vlastně omezený počet množení, kde se následně zkracují tzv. telemetry. Pak už buňka zanikne. Je to ochrana proti zmutování. Vědci to zkusili blokovat a tím zajistit tzv. věcné mládi, ale došlo k nekontrolovanému množení buněk.

Roky už se "prosazuje" že psychika má vliv na uzdravení, ale i to, že můžeme tzv. podvědomě rehabilitovat po úrazech.

3 0
možnosti

A to, že Rusko zahájilo útočnou genocidní válku je nějaká těžká otázka?

1 1
možnosti
Foto

... slovo genocida neni zase až tak staré a dějinami prověřené abych se odvážil ho používat...

0 1
možnosti

Člověk může chytit rakovinu i z přepracovanosti. Tělo to totiž psychicky neustojí.

0 0
možnosti

J35a55n 49R98á92ž

26. 7. 2023 14:25

Dušek řekl svůj názor na možnost člověka aktivně ovlivňovat průběh i fatální diagnózy jako je onkologické onemocnění. Má na vyjádření svého názoru právo. Můžeme s jeho názorem nesouhlasit, ale toť vše. Osobně nechápu, proč se kolem jeho výroků spustila tak velká vlna komentářů, většinou nenávistných a plných osobních útoků. Nepovažuji to za vůbec přiměřené dopadu jeho slov na chování např. onkologických pacientů, mezi než sám patřím. Přístup pacientů s přiměřeným IQ k procesu léčení své nemoci to přece nemůže změnit a těm, kdo v léčbu ordinovanou onkologickým specialistou nevěří, stejně pomoci není.

PS. Můj onkolog mi při prvním pohovoru o navrhovaném průběhu léčby řekl: Máme tři druhy pacientů. Jedni, kteří řeknou "Mám smrtelnou nemoc, nic mi nepomůže, stejně zemřu" a k léčení přistupují pasivně, druzí řeknou "Rakovina je jen horší chřIpka" a podle toho k nemoci přistupují, nemoc podcení a rady lékařů neberou vážně a pak je třetí typ, kteří si uvědomují, že mají smrtelnou nemoc, psychicky ji ale nepodléhají, všechny rady lékařů v průběhu léčení berou vážně, ale snaží se žít jako před zjištěním diagnózy. Prvním dáváme prognózu dožití měsíce, druhým kolem roku a třetím dáváme šanci na delší život. Je na Vás, jakým typem pacienta budete.

Dušek svůj názor řekl hodně hloupě, ale já pevně věřím, že u člověka i s rakovinou vůle žít a velká pokora k procesu léčby má na její průběh zásadní vliv.

11 0
možnosti

Kolem Duškova názoru se vyskytlo hodně kritických komentářů, protože, jak píšete v závěru, Dušek svůj názor prezentoval hodně hloupě. Tak že není co na celé situaci nechápat. Duškovo názory na koronavirus či schopnost člověka žít ze sluneční energie bez jídla a pití je třešničkou na jeho ezoterickém dortu. Ale jako herec OK.

3 0
možnosti

Pan Dušek nemůže být pochopen, protože je .............................

0 0
možnosti

J94a92n 88R43á19ž

26. 7. 2023 14:39

Paní Foltýnová nemůže být pochopena, neb z teček se to, co chtěla vyjádřit vypozorovat opravdu nedá.

3 0
možnosti

...asi stejné jako hledat pravdu v konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou.

Dále jsem už nečetl.

1 4
možnosti
Foto

O92t76o 95K83a47d68ě42r49k12a

26. 7. 2023 12:35

... vaše volba a vaše rozhodnutí... tak jako ta potvora jak ji zvladnout a ne ovládnout...

1 0
možnosti
Foto

Zdravím. Ja beriem p.Duška ako herca a režiséra a nie ako nejakého guru, súzniem s vami v tom, že nik nemá patent na rozum. Všetko bude vždy nejako skreslené. Pravda je subjektívna, neexistuje niečo, čo by bolo ultimátnou pravdou. Niekto tomu však môže veriť, môže to byť jeho viera. Ja skôr pracujem s udržateľnosťou, pochopením a podobne. Lebo keď už je niečo pravda, ťažko sa spochybní. Ezoterika nie je všetko okolo nás. To je len subjektivita niekoľko iného. Ja sa snažím mať také myšlienky a chápať veci tak, aby sa mi nepriečili, aby mi nebránili v živote = aby ma držali, aby som sa vedela sám so sebou stotožniť a s tým, čo sa deje okolo mňa, neanalyzovať druhých ale seba.

6 0
možnosti
Foto

Co přesně je podle Vás "ultimátní pravda"?

Nemohlo by jí být třeba tvrzení: "Existuje alespoň jedno pravdivé tvrzení" ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,47
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik