Ať volíš - jak volíš Národní frontě se neubráníš

S věkem třiapadesáti let jsem již otrlým voličem a tedy vím, že všechno již  tady bylo. Ovšem , že se nám budou vracet pořádky v podstatě předlistopadové z toho se mi chce až zvracet.

          Politika se postupem času dostala do pozice, že se stává řemeslem a to venkoncem jednoduchým až prostoduchým. Jak říkával profesor Havelka na přednáškách matematiky na VUT Brno v roce 1983 : " Z matematiky nemusíte znát zhola nic a budete významnými osobami této společnosti" platí zjevně nyní pro společnosti v naší české kotlině - všechny. Stačí jen dodat, že na "prdel" dostává i logika, ale jak je vidět nejen fotbal, jak říkal Pospíchal, nemá logiku.

               V čem spatřuji tu jednoduchost ?  V tom, že oproti jiným lidským činnostem je politika jedinou lidskou obživou, která nepotřebuje přesvědčit o své správnosti ani polovinu povinných, ba co víc česká parlamentní politika nemusí přesvědčit  mimo voleb senátních a presidentských ani polovinu zúčastněných. Do Parlamentu , obcí a krajů stačí jen se zúčastnit a  čekat jak to dopadne. Pokud to dopadne tak, že strana je zvolena tak v tomto momentě následuje okamžité zapojení svazu příbuzných a známých, kdy napříč politickým spektrem se začne dohadovat , kdo s kým a za co. Jedná se o tzv. koaliční vyjednávání, které by lépe bylo nazvat kupčením a handlováním s politickým podtextem, kdy hlavním vítězem je ten, který má obecně nejvíc drzosti a odvahy ostatní svým umem zatlačit ke zdi. Ve své podstatě hlavním parametrem dobrého politika je jeho schopnost lhát a krást.

               Současné politické strany celý systém dovedli opětovně k  takové dokonalosti, která byla jedním z hlavních ukazatelů totalitní společnosti, kdy zákonem povolené strany byly sdruženy v tzv. Národní frontě - podle slovníku : "... sdružení politických stran a organizací, které bylo založeno k převzetí řízení státu... " Parafrázovat k dnešku tuto definice lze je doplněním před slovo organizací přídomkem " neziskových"   a jsme v tom i nyní , navzdory zrušení Národní fronty po roce 1989.

               Ano bude jistě mnoho politologů a jiných profesí, které s výše uvedeným nebude souhlasit, ale společné budou mít jedno - z matematiky a logiky nebudou vědět zhola nic.

               Za mne tedy jistě platí jak je uvedeno v nadpise : " Ať volíš jak volíš Národní frontě se neubráníš ".

               Jinak se mějte a dále smějte, ale vězte že za chvíli nebude možná čemu, protože politikové (podle mne nově vzniklá třída) nás dovedou ke zkáze a to zejména díky svému chtíči mít vliv na peníze a v politice ty peníze jsou jen daně.A je  zcela jasné,že o nic jiného dnes politice a politikům nejde. Pravda budou vám všichni vykládat co Vám za vaše daně pořídili  nebo se chystají pořídit. Je třeba podotknout , že stále více se jedná o věci, které k životu by jste si za svoje peníze těžko pořizovali. A je jedno jestli se jedná o starost o Váš komín či nahlášení hasičské zábavy rok předem, aby se všichni udavači v obci mohli předem připravit na její znepříjemnění.

               Ale mohu Vás i ubezpečit, že nejlépe si je na to zvyknout, protože stávající pořádky a zvyky v Evropě nejsou nakloněny převratům. Obecně je  mi nás líto a zejména našich dětí, protože ty nemají zkušenost, kterou máme my a stejně nám je, jak vidnou, k ničemu.

Autor: Oto Kaděrka | pondělí 17.10.2016 20:31 | karma článku: 25,40 | přečteno: 541x