Kura a je zpět nomenklatura

ANO Olomouc je pro Prahu na "konci světa", ale ani to nezabránilo tomu, aby se Praha nepostarala o nového hejtmana kraje Olomouckého.

           Dali zde na kandidátku doktora, protože ANO to je jistá záruka volitelnosti, tak jako učitelé. Už během kampaně se v užších politických kruzích spekulovalo o tom,že ten první nebude ten vyvolený. Pravda, když poslanec Parlamentu Okleštěk byl poražen i dalšími spolustraníky nezbylo než vítěze nominovat na ten post co kandidoval.

          ANO všichni si mysleli, že se doktor "zařadí" Dokonce koaliční partneři i skousli , že vyvolený-poražený Okleštěk se stane neuvolněným radním. Nový hejtman Košta se jal vykonávat funkci hejtmana na plný úvazek na rozdíl od náměstků, kteří když nemuseli opouštět pozice na radnicích, tak byli jistě daleci opuštění funkce poslanců Parlamentu. To už je taková naše česká povaha, že kolik funkcí máš tolikrát si člověkem. No a podle mne náměstci přestali stíhat "kontrolovat" hejtmana, jelikož ten pracoval a oni přemýšleli jak to všechno stihnout. No a protože ten nejvíce zhrzený až ponížený měl nejblíže k tomu, který to chce všechno řídit- řídit jako firmu -jal se konat. Výsledek už známe, podařilo se - je hejtmanem. Vše bylo nachystáno do posledního puntíku, včetně takových maličkosti, že na wikipedii je hodinu po zvolení hejtmanem toto doplněno :-)

          Mi by to bylo celé úplně u... Ovšem pokud žijeme v 3 tisíciletí nedá mi to a přemýšlím, kde se to tady vzalo a tady si dovolím napsat - zase vzalo. K tomu ten sobotní výkon Andreje Babiše na sněmu, kdy se jal představovat své vize změny ústavního pořádku. A my v Olomouci už víme, že vize byla u nás naplněna. Stranický prst ukázal na nepohodlného a jal se vykonat proces výměny. Vše proběhlo demokraticky, tedy v rámci kvality toho slova v dnešním úhlu pohledu. Za mne proběhla kádrová výměna za vybraného spolehlivého. Před rokem 1989 se tomu říkalo nomenklatura. Vy starší si to pamatujete, mladší si to "vyguglite". Já v tom vidím ještě jednu paralelu s předcházejícím režimem a to tu, že k odstavení nepohodlného byly použiti i náměstci z koaličních stran ( ODS a ČSSD). Nemohu se zbavit dojmu, že " Ať volíš jak volíš Národní frontě se neubrániš" Zase mladším doporučuji vyhledávače.Jen ještě nevím co za to spolehliví napadající dostanou.

          Přeneseně, je jedno koho si zvolíš, strana ti toho správného určí.Jinak dalších 11 let budete mít možnost každoročně dojít k volbám - dojděte...

Autor: Oto Kaděrka | pondělí 27.2.2017 19:23 | karma článku: 30,18 | přečteno: 889x