Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Prymula ---člověk z minula

Jak se říká : „ Nikdy nevíte k čemu vám to bude“. Já jsem byl na vojně za komunistů a tak teď se moc nedivím tomu „ kam na to chodí“….

Myslím si, že mesiáš Babiš so nemohl vybrat lepšího náhradníky za své vyčpělé mesiášství než si vybral – vojáka Prymulu. Člověka , který ve své podstatě je produktem doby minulé, když studoval vojenskou lékařskou fakultu, tedy školu, kde jste byli od první chvíle vojákem – tehdy armády , kde první věta přísahy byla : „Já, občan Československé socialistické republiky, vědom si své čestné vlastenecké povinnosti, přísahám před bojovou zástavou věrnost pracujícímu lidu vedenému Komunistickou stranou Československa“.

Tedy on se jako dospělý maturant rozhodl říci tuto větu jako základ svého budoucího vzdělání. Nevěřím v takové to prozření, které nám všichni dnešní politici při každém svém politickém kotrmelci sdělují, že se změnili a  „pochopili“. Ano pochopili základ politiky což je absence studu a jakákoliv možnost lži je dobrá, pokud mi nechá vyniknout.

Plukovník Prymula jistě není žádný hlupák a jedno mu jde náramně. Tím náramným je to, že je vždy tam, kde se něco děje a kde jsou nějaké peníze (ne jeho). A je jedno jestli se jedná o čínskou kliniku v Hradeckém špitále, nebo jak se tento týden přiznal, že milion v loňském roce dostal ze slunečního bussinesu či aktuálně jak nám všem sděluje , že se bude očkovat . Ještě před měsícem byl jeden z hlavních aktérů očkovacího bussinesu. Zřekl se toho asi stejně jak Babiš nesvého Agrofertu. Tedy to moje není, ale jak se to bude dělat vám sdělím. Jejich podobnost a vzájemné sympatie lze shrnout do dvou slov – testovat, očkovat. Testování je prima obchod pro Andreje a očkování pro Prymulu. No a když mám moc a jsem k tomu ještě voják, tak když mne někdo nechce poslouchat (nechce se očkovat) tak zcela po vojensku vymyslím, že ty co se podřídí zvýhodním – nebudou muset nosit roušky a ještě další bonus , jaký ještě neví – slibem nezarmoutíš.

Tady se zastavím, protože nevím jak se odliší očkovaný od neočkovaného , kvůli té roušce. Možná nás čeká ještě „tatér z Osvětimi“. No ať nejsem tak přísný, třeba jen vezme zavděk zkušeností z veteriny, kdy dnes jsou všichni psi ze zákona očipovaní a nikdo venkoncem neví proč. Jen je s tím spojen taky bussines, protože zdarma to nikdo nedělá. Taky je možnost, že se přijmou noví úředníci a bude nějaký krajský očkovací hlídací orgán, který bude potřebovat nějaký monitorovací aparát. Rozumějte lidi, protože jak je vidět cokoliv elektronického spojeného s COVID tedy třeba „chytrá karanténa“ zkrachovala na inteligenci jejich obsluhy – tedy státu.

Víte za mne oba jak Babiš tak Prymula mi připomínají jednoho velitele na vojně. Ten vždy něco vymyslel a když to byla „kokotina“ kterou odmítli dělat i ti nejjednodušší vojáci tak lamentoval slovy „ Já tu lietam ako kokot až s stretávám…“ a k tomu přidal pár duchamdlých vět o tom co právě dělají ti co nedělali co on chtěl.

Podobně já dnes vnímám postupy Vlády naší vlasti ve věci COVID. Já si myslím, že především je si potřeba uvědomit, že smrt je součást života. Dále je potřeba si sdělit, že lék na COVID není a hned tak i nebude, jak není dosud universální lék na jakékoliv virové onemocnění, že u viru platí víc jak u čeho jiného, že lékař léčí – příroda uzdravuje. Lékař je jen průvodcem v nemoci a snaží se vám pomoci radou a něčím od bolesti , protože té se bojíme nejvíce a všichni. Samo sebou ne každý má průběh jakékoliv nemoci stejný a tak rozumím tomu, že pokud je vám hodně blbě tak důvěřujete tomu kdo má bílí plášť více. Ale i on může dělat jen to co umí a co má vyzkoušené – žádný doktor není jistě pánbůh.

V této optice je úplná pitomost, že by praktičtí lékaři za dva týdny ve svých ordinacích nás přivítali všechny a nás otestovali. Podle mne plukovník Prymula asi nebyl dlouho „ u obvoďáka“, protože kdyby byl, tak by věděl jak to tam vypadá a jaká je tam praxe. Je to asi stejný, jako kdyby řekl, že všichni si tento týden chytneme rybu. Nejsem nachlazený myslím opravdu rybu jako živočicha. Dokážete si představit, že by milion lidí v Praze přišlo k Vltavě ? Hloupost – tak vidíte.

I kdyby se tak stalo , co by se dělo s nepositivníma a co s positivníma. Poslouchal jsem ho ( Prymulu) a prý by se ty skupiny izolovali. Když jsem si četl zásady karantény, tak by každý nakažený měl by mít ideálně svou místnost a svůj záchod a měl by minimalizovat styk s příbuznými v jedné domácnosti. Opět zcela iluzorní představa a úkol.Pro jednodušší – kolik je vás doma a kolik máte toalet ?

Víte já jsem o rok starší jak plukovník Prymula a mám takový pocit, že my všichni z té doby „minulé“ by jsme se měli zdaleka vyhýbat jakékoliv politické činnosti, protože v nás je zaseta ta doba minulá. V někom víc a v někom méně, ale Prymula je v tomto unikátní v tom jak spojil touhu politiky minulosti spočívající v touze po moci s tou touhou politika současnosti – touhou po penězích. A jak se to nebojí prezentovat – k našemu dobru – k popukání.

Jo a zítra nezapomeňte jít na chvíli ven, jakýkoliv pohyb je na jakýkoliv neduh nejlepší lék.

Prima dny                                                       Oto Kaděrka

Autor: Oto Kaděrka | pátek 9.10.2020 15:23 | karma článku: 0 | přečteno: 1076x
  • Další články autora

Oto Kaděrka

Kapitalismus napříště již jen v učebnicích

Jsem ročník 1963 a jsem rád, že mi bylo dáno zažít in natura co jsem se ve školách učil, že je špatné – tedy kapitalismus a že jsem v něm mohl prožít převážnou část svého produktivního života - žít.

9.4.2024 v 9:53 | Karma: 30,98 | Přečteno: 900x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kaderka a Pelta je jako káva a melta

Kdo alespoň trochu sleduje dění ve sportu tak jistě zaznamenal stávající problém předsedy tenisového svazu ve věci nakládání se státní dotací.

8.3.2024 v 13:54 | Karma: 28,22 | Přečteno: 1943x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Zaostřeno jen na důchodce a zaměstnavatele

Tak mi to připadá, že bez důchodců se tato země nějak nemůže obejít. Ovšem co mi chybí zcela je pochopení podstaty vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec-stát.

7.3.2024 v 10:22 | Karma: 19,50 | Přečteno: 687x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Sucho Bohdana Slámy je to dobrý a nejsou to fámy

Když jsem kupoval lístek na to kino, tak jsem netušil, že si kupuji lístek na něco co mi bude ležet v hlavě a budu se v tom koupat jako Alter Ego celý týden a nejen asi ten.

22.2.2024 v 15:39 | Karma: 12,52 | Přečteno: 462x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kapitalismus je o práci, socialismus je o dotaci

Tím, že jsem někam chodil do fabriky jen tři roky a z toho dva za bolševika a táta mi umřel hned po revoluci o tom dost vím – z osobní zkušenosti. Do vínku jsem dostal jen vzdělání a vychování.

21.2.2024 v 9:04 | Karma: 24,67 | Přečteno: 660x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Volby by v březnu podle Medianu vyhrálo ANO. TOP 09 vypadává, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,39
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik