Když dluh se stane komoditou nepomůže ani Manitou

18. 02. 2023 15:45:12
Pozoruji aktivity levice, středu i pravice, pozice i opozice a taky ty co čekají na pozice. Prý se má v březnu sejít něco na Václaváku aby se zabránilo drahotě ale je potřeba se postavit napřed nahotě.

Byly doby, kdy se obchodovalo se zlatem, mědí, uhlím obilím a kdoví čím. Aby se určila cena těchto hmatatelných a ve skutečnosti existujících materií, zavedly se komoditní burzy. Když se ukázalo, že se daří burzám v komoditách tak netrvalo dlouho a zavedla se burza peněžní. Obchodovalo se s měnami a dalšími cennostmi, které vyjadřovali hodnotu peněz. Byly to „zlatá“ doba, kdy peníze byly kryté zlatem. Začátkem minulého století , kdy v USA vznikl Federální rezervní systém – zkráceně FED jako koncorscium 14 amerických bank pujčující peníze státu za jimy stanovených podmínek začalo celosvětové neštěstí, které mělo první vrchol ve třicátých letech v době krize a pomyslný poslední pak v letech 2009 za tzv. Evropské dluhové krize. V tu dobu už přestaly mít peníze vládu nad dluhem a ten se stal komoditou běžně obchodovanou.

No a protože se ukázalo, že dluhy nikdo nakonec nechce a že obchod s nimi je pověstné letadlo a státy celého světa si uvědomily , že by to mohlo lidem dojít tak zavedly různé tzv. konsolidační banky či agentury kam přistála ta letadla. No a aby ta letadla tam přistála tak se muselo zaplatit. No a čím ? No penězi, ale nekrytými. Vlády se snaží to sem tam pokrýt státnímu dluhopisy a dalšími vyfikundacemi, které jsou z podstaty jen dalším dluhem.

Takže kdokoliv , kdekoliv na tomto světě ho chce napravit,tak musí začít kde ? No v nápravě peněžnictví – chcete-li bankovnictví. Takže pokud chceme zůstat na tom našem česko-moravském písečku, je celkem marnou snahou současné Vlády jakákoliv reforma důchodů, protože bez změny chápání peněz resp. bez jeho návratu k podstatě, tedy hotovosti v peněžence je jakákoliv reforma důchodového systému jen špatné pojmenování sociální dávky. A oni to vědí, že by se to mělo vrátit. Kdo to ví ? No ty banky. A ony se brání a připravují. Na co, jak ještě více zvýšit svůj profit a ještě více oslabit stát. Jak ? No tak, že propagují zejména bezhotovostní platby a na všechny karty nás lákají kreditem či debetem. To abych měli pocit, že stále máme peníze. Už teď je nemáme, protože jen 8% všech peněz na trhu celého světa jsou buď mince nebo bankovky. A kdyby se nedej bože podařil ten sen bank, že by byly všechny peníze jen čísly, tak by pak zatlačily na Vlády – všechny aby jim dovolili pro dobro Vlád s penězi manipulovat – zdaňovat, devalvovat – mezi sebou s námi obchodovat, s námi místo těch dluhů.

Jak z toho ven ? Pro nás je štěstím, že jsme malí a nikoho nezajímáme. Jak jsem na to přišel? Kdybychom někoho zajímali, tak by jsme neměli nejdražší energie možná na světě, jelikož je nakupujeme přes Němce, kteří si z nás udělali slevomat na jejich energie z Ruska. Víte co je zajímavé, že málokdo kdo ví jak vznikalo EURO, které bylo produktem revolučních změn v devadesátých letech minulého století, kdy Anglie a Francie tlačili na zánik německé marky, jako nejsilnější měny starého kontinentu. Paradoxní je, že Anglie nikdy EURO nepřijala ale dobře ho použila pro oslabení Německa. To, že se nyní Anglie trhla od Evropské unie a zejména měny je jen dokladem toho, že pochopila závažnost stavu světové dluhové ekonomiky a chce si ji řešit po svém a sama. Tedy zde je cesta, být sám se svou měnou, ve svých hranicích a svou nejen měnovou politikou.

Bez toho je každá změna co se týče hospodářství jen další slepou uličkou. Takže doporučuji všem, kdo chtějí mít vliv na peníze z daní tak bez pochopení toho výše jich bude stále méně k máni.

A víte jak je to v Bibli, nahota se poznala s první lží :-)

Ale mohu se mýlit...

Oto Kaděrka

Autor: Oto Kaděrka | sobota 18.2.2023 15:45 | karma článku: 18.42 | přečteno: 424x

Další články blogera

Oto Kaděrka

Kaderka a Pelta je jako káva a melta

Kdo alespoň trochu sleduje dění ve sportu tak jistě zaznamenal stávající problém předsedy tenisového svazu ve věci nakládání se státní dotací.

8.3.2024 v 13:54 | Karma článku: 27.57 | Přečteno: 1836 | Diskuse

Oto Kaděrka

Zaostřeno jen na důchodce a zaměstnavatele

Tak mi to připadá, že bez důchodců se tato země nějak nemůže obejít. Ovšem co mi chybí zcela je pochopení podstaty vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec-stát.

7.3.2024 v 10:22 | Karma článku: 19.09 | Přečteno: 603 | Diskuse

Oto Kaděrka

Sucho Bohdana Slámy je to dobrý a nejsou to fámy

Když jsem kupoval lístek na to kino, tak jsem netušil, že si kupuji lístek na něco co mi bude ležet v hlavě a budu se v tom koupat jako Alter Ego celý týden a nejen asi ten.

22.2.2024 v 15:39 | Karma článku: 11.72 | Přečteno: 358 | Diskuse

Oto Kaděrka

Kapitalismus je o práci, socialismus je o dotaci

Tím, že jsem někam chodil do fabriky jen tři roky a z toho dva za bolševika a táta mi umřel hned po revoluci o tom dost vím – z osobní zkušenosti. Do vínku jsem dostal jen vzdělání a vychování.

21.2.2024 v 9:04 | Karma článku: 24.53 | Přečteno: 569 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.13 | Přečteno: 642 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 2232 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.06 | Přečteno: 301 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.35 | Přečteno: 217 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 281 | Diskuse
Počet článků 321 Celková karma 21.90 Průměrná čtenost 1242

už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...