Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Živnost hodnocena státem jako záškodnická činnost

Po Covidu a drahých energiích teď máme hlavní problém důchody a protože je potřeba najít konkrétní viník tak jsou na mušce živnostníci – skupina obyvatel z které se tahají peníze nejlíp.

Proč nejlíp ? No protože se přijme zákon a živnostník se ještě více skloní a „táhne“. V tomto národě je to zakořeněno od dob Klementa „Ukrutného“ Gottwalda, kdy ten dokonal co Masaryk a Beneš začal. Gottwald klekl na všechny co ještě něco měli a státu to chybělo. Prostě se vždy hledá chyba na druhých aby se dokázala zacelit chyba vlastní – neschopnosti věci a úkoly pro které politici kandidují- řešit.

V současné době je to prezentováno tak, že všichni živnostníci okrádají zbytek pracujícího národa. A všichni tomu přihlížejí, včetně představitelů Hospodářské komory, která v záhlaví má větu „je jediným zákonným zástupcem podnikatelů v zemi“. Já nemám pocit, že by mne kdy zastupovali a něco konkrétního pro mne udělali a od dob, kdy je presidentem komunista Dlouhý už tuplem, protože komunismus jako ideologie jakoukoliv hospodářskou soukromou iniciativu potírala.

Nevím jak to mají úplně soukromníci co živí jen sebe sama. Já jako OSVČ podnikám od roku 1992 a až do roku 2019 jsem vždy zaměstnával lidi na plný pracovní úvazek. Za tyto lidi jsem vždy odváděl co státu náleželo. Tedy sociální a zdravotní pojištění jako podnikatel a jelikož stát má zákony, které mi když zaměstnávám lidi ukládá se starat i o jejich sociální zdravotní pojištění tak na moje náklady i toto. Z podstaty podnikání jsem já ten, který každý den měl pro své zaměstnance nachystánu práci za kterou jim pak byla vyplacena mzda. No a z toho plyne to, že oni vždy dostali za svou práci mzdu, jelikož by od přirozenosti nepřišli a nebo mne žalovali u toho státu, kterému jsme já za ně a sebe daně odváděl. Myslíte si, že by se ten „stát“ za mne postavil, kdyby zjistil, že jsem zaměstnal někoho takovou prací, že by nemohl dostat mzdu? Co tím chci sdělit. No to, že pokud se jedná o nějakou odměnu, v případě živnostníka tedy zisk, tak pak je to ten zbytek z toho, když zaplatíte vše okolo.

Neberte to jako, že by mne to nebavilo a nebo, že bych si stěžoval. Jen chci popsat svou zkušenost za těch třicet let. A je pro mne až urážlivé, když citovaní ekonomové bank a národohospodářských fakult ve veřejném prostoru dehonestují činnost živnostníků z kterýchž daní oni dostávají mzdu. Navíc pak poslanci, kteří všichni své asistenty platí ve „švarcsystému“ výkonu stálé pravidelné práce na vlastní živnostenské listy asistentů národu sdělují, že tak tedy „Toníku a Mařenko“ by to dále nešlo, protože zneužíváš systém a ten na tebe doplácí. Nyní je to až tak proletářsky prezentováno, že zaměstnanci doplácejí na zaměstnavatele- živnostníky. To se musí Marx s Leninem v hrobech radovat.

Já jsem dlouhou dobu sledoval kolik jsem odvedl z činnosti svého IČ správě sociálního zabezpečení, finančnímu úřadu na zálohách za své zaměstnance, kolik jsem odvedl ze své činnosti z daně z přidané hodnoty. U DPH se zastavím, jelikož mi byl jednou vmeten argument, že tu mi zákaznici dají. Jistě, ale já musím vytvořit činnost – práci , která tuto daň vyprodukuje. Přestal jsem to sledovat, když se mi z toho čísla s více jak deseti čísly začalo dělat zle.

Prostě mám jen pocit, že všichni ti co zasvěceně hovoří o tom za co všechno špatného živnostníci mohou v neprospěch společnosti NIKDY vlastní IČ jako hlavní činnost neměli a neprovozovali a zcela viseli či visí na svém zaměstnavateli, kterým je ve většině případu pak stát, který oni takto reprezentují.

Víte celé důchody řešení mají. Je to v tom, že důchod se musí stát sociální dávkou, která nebude mít žádnou vazbu na to kolik jste do systému odvedli. Není to zrovna populární myšlenka, ale v systému plánovité inflace, který celý svět v současné době propaguje jako hlavní ekonomický model, to nemůže být jinak. Chce to jen odvahu si to přiznat a příslušný zákona přijat. A nehledat viníky mezi těmi, kteří to celé financují – na vlastní odpovědnost a státní účet.

Prima den                                                                                                     Oto Kaděrka

Autor: Oto Kaděrka | středa 1.3.2023 14:30 | karma článku: 40,80 | přečteno: 3871x
  • Další články autora

Oto Kaděrka

Kapitalismus napříště již jen v učebnicích

Jsem ročník 1963 a jsem rád, že mi bylo dáno zažít in natura co jsem se ve školách učil, že je špatné – tedy kapitalismus a že jsem v něm mohl prožít převážnou část svého produktivního života - žít.

9.4.2024 v 9:53 | Karma: 30,98 | Přečteno: 900x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kaderka a Pelta je jako káva a melta

Kdo alespoň trochu sleduje dění ve sportu tak jistě zaznamenal stávající problém předsedy tenisového svazu ve věci nakládání se státní dotací.

8.3.2024 v 13:54 | Karma: 28,22 | Přečteno: 1943x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Zaostřeno jen na důchodce a zaměstnavatele

Tak mi to připadá, že bez důchodců se tato země nějak nemůže obejít. Ovšem co mi chybí zcela je pochopení podstaty vztahu zaměstnavatel-zaměstnanec-stát.

7.3.2024 v 10:22 | Karma: 19,50 | Přečteno: 687x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Sucho Bohdana Slámy je to dobrý a nejsou to fámy

Když jsem kupoval lístek na to kino, tak jsem netušil, že si kupuji lístek na něco co mi bude ležet v hlavě a budu se v tom koupat jako Alter Ego celý týden a nejen asi ten.

22.2.2024 v 15:39 | Karma: 12,52 | Přečteno: 462x | Diskuse| Společnost

Oto Kaděrka

Kapitalismus je o práci, socialismus je o dotaci

Tím, že jsem někam chodil do fabriky jen tři roky a z toho dva za bolševika a táta mi umřel hned po revoluci o tom dost vím – z osobní zkušenosti. Do vínku jsem dostal jen vzdělání a vychování.

21.2.2024 v 9:04 | Karma: 24,67 | Přečteno: 660x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,47
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik