Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

"Už za dva a půl měsíce má být zavedena elektronická evidence tržeb. Podnikatelé se bojí, že Finanční správa bude data, která v ní vykáží, srovnávat s předchozími lety. „V takovém případě budeme EET bojkotovat," říká Karel Havlíček, předseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků. Přesto čeká, že tržby díky evidenci „vyskočí" o dvacet procent"

Něco mi napovídá, že v tomhle je zakopaný pes.

7 4
možnosti
Foto

O47t40o 91K41a49d60ě83r34k53a

8. 10. 2016 13:09

Podívejte kdo kradl krást nepřestane a taky si z toho jistě moc hlavu nedělá. Problém je v tom, kdo s tím zákonem přišel. Komunista, co má záznamy u STb. To mi stačí na to abych věděl, že je to pro mne a mé děti nebezpečné. Ekonomická strábnka věci je pro mne zcela pomíjivá :-)

10 2
možnosti
OK

No, nic ve zlém, ale nerozuměl jsem Vám od počátku, ale tato Vaše argumentace mne utvrdila, že s Vámi nemohu souhlasit. Pokud má pravdu pan Havlíček, zvýší se i příjem do státního rozpočtu o 20%, potažmo i sociální a zdravotní pojištění ( od živnostníků). Nevidím v tom nic špatného, ba právě naopak. Váš kritérium "kdo s tím přišel, ekonomická stránka je pro mne zcela pomíjivá" je opravdu unikátní. EET je buď dobré nebo špatné svou podstatou a to nezávisí vůbec na tom, kdo s tím přišel. Jinak řečeno, Vy jste toho názoru, že stát, který chce dosáhnout řádné placení daní je špatný stát. No, když myslíte....

5 3
možnosti
Foto

O56t95o 32K22a32d41ě42r38k15a

8. 10. 2016 13:37

Ano svou podstatou je špatná. Tak jako svou podstatou byl špatný fašismnus a němci k tomu došli až po válce a my jsme taky , tedy alespoň myslím, došli k poznání, že komunismus je špatný. A i tom je můj článek, že se vrací myšlenky totalitní moci.

4 4
možnosti
OK

Je mi líto, ale musím konstatovat, že Vaše argumenty jsou stále více mimo mísu. Každý stát, bez ohledu na politické zřízení a vládnoucí ideologii prostě musí vybírat daně. Požadavky a tlakem na řádné placení daní se žádné myšlenky totalitní moci nevracejí. To je snad jasné. Konstatování, že fašismus a komunismus jsou špatné je sice pravdivé, ale s debatou o EET to nemá vůbec žádnou souvislost. Prostě vaříte guláš, který není jedlý.

3 1
možnosti
JV

Máte pravdu v jedné věci - EET je špatné svou podstatou. To, kdo s tím přišel, pak ale není žádné překvapení.

2 1
možnosti
OK

V čem je špatná podstat EET ? Tím, že odhadované zvýšení výběru daní a potažmo pojistného bude 20% ?

2 2
možnosti
Foto

Špatný je stát, respektive jeho představitelé odpovědni za správu daní, kteří nejsou schopni a ochotni vybírat daně přestože k tomu mají dostatek pravomocí i bez EET.

6 2
možnosti
OK

Kolik byste asi potřeboval úředníků, abyste měl takovou kontrolu jako prostřednictvím EET ?

2 5
možnosti
Foto

Právě kvůli tomu EET se již navyšuje a bude se dále navyšovat počet úředníků Finanční správy. Alespoň to hlásí sám velký generální šéf, pan Martin Janeček.

3 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,14
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik